04 sept. 2013 | 11:20

Sony de la IFA: Xperia Z1 si obiectivele Smart Shot, QX10 si QX100 [+VIDEO]

ACTUALITATE
Sony de la IFA: Xperia Z1 si obiectivele Smart Shot, QX10 si QX100 [+VIDEO]

Inainte de conferinta oficiala a celor de la Sony anuntata pentru azi, toate detaliile despre si obiectivele Smart Shot erau pe internet.

ifa 2013 Sony Smart Shot DSC-QX100 DSC-qx10

Xperia Z1 sau Honami este numele noului varf de gama al Sony si reprezinta piesa de rezistenta cu care s-a prezentat la . Dupa multiple randuri de speculatii, zvonuri si imagini in ceata, acum am obtinut toate detaliile legate de noul aparat dintr-un comunicat de presa al companiei si o imagine oficiala. Sa tragem linie si sa vedem la ce au lucrat japonezii in ultimul an.

Xperia Z1, noul varf de gama al celor de la Sony, este un smartphone de 5 inci cu un panou Full HD de tip TRILUMINOS ajutat sa afiseze imagini cat se poate de spectaculoase de motorul de postprocesare X-Reality for mobile. Vine cu un cadru de aluminiu dintr-o bucata si este certificat IP55, IP58 si IP5X pentru rezistenta la apa si praf. Are un procesor quad core Snapdragon 800 tactat la 2,2 GHz, 2GB RAM si 16GB de memorie interna. Bateria este de 3000 de mAh si nu poate fi inlocuita cu usurinta. Acesta este primul smartphone cu un senzor BSI de 20,7 megapixeli si are mari sanse sa captureze niste imagini de invidiat. Totusi, nu se inscrie si el in cursa telefoanelor capabile de capturi video la rezolutie 4K. Poate fi achizitionat in trei culori, mov, alb si negru. Sistemul de operare preinstalat pe noul Z1 este Android 4.2.2. Mai jos, puteti citi specificatiile complete ale aparatului direct din comunicatul de presa original.

Smart Shot este numele unor dispozitive de captura de dimensiunea unor obiective foto si functioneaza in tandem cu un smartphone recent din gama Xperia. Din pacate, nu exista nici o informatie care sa confirme ca aceste gadgeturi vor putea fi utilizate si impreuna cu alte tipuri de telefoane cu Android. In principiu, este vorba de doua aparate cu numele de DSC-QX10 si DSC-QX100. La prima vedere, diferenta majora dintre ele este data de senzorul integrat. QX100 are acelasi senzor din camera RX100M2 a celor de la Sony, in timp ce QX10 se rezuma la senzorul din WX150. Ambele dispozitive Smart Shot vor putea fi asociate cu un smartphone folosind NFC sau o conexiune Bluetooth. Din acel moment, toti parametrii de captura vor putea fi ajustati prin intermediul telefonului. Pentru ca nici QX10 si nici QX100 nu vin cu ecrane, partea de LiveView va fi afisata pe terminalul vostru de la Sony. Nu vor lipsi lentilele Zeiss si nici controalele manuale de zoom si focus direct pe obiectiv.

Cu toate ca sunt reticent ca Sony sa mai aiba si alte aparate spectaculoase pe teava, ramane sa mai asteptam cateva ore pentru a ne lamuri.

ifa 2013 Sony-Xperia-Z1-leak

IFA 2013 Xperia Z1 comunicat presa

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele