10 sept. 2013 | 11:55

Sony anunta PS Vita TV, o consola ieftina pentru interactiunea cu TV-ul [VIDEO]

ACTUALITATE
Sony anunta PS Vita TV, o consola ieftina pentru interactiunea cu TV-ul [VIDEO]

PS VITA TV nu costa decat 100 dolari si beneficieaza de un pachet de functii ce include atat redare de continut multimedia HD, cat si gaming adevarat.

Sony ps vita tv

In cadrul unei conferinte desfasurate ieri in Japonia, cei de la Sony au facut mai multe anunturi. Desi majoritatea elementelor anuntate erau dedicate pietei de dispozitive autohtone, printre acestea s-au strecurat doua lucruri care conteaza pe intreg mapamondul, un nou PlayStation Vita si un gadget portabil cu numele de PlayStation Vita TV.

PlayStation Vita TV are 6 x 10 centimetri, se conecteaza direct la TV prin HDMI, iar prin WiFi se poate integra in reteaua locala din casa. Oficial, dispozitivul este gandit ca o consola de gaming dotata cu servicii de interactiune avansate cu alte dispozitive ale producatorului din gama PlayStation, gen PS3, sau PS Vita. Implicit, va avea pe ecranul principal aplicatii de streaming precum Hulu si Nico Nico Douga, la care se adauga serviciile un pic mai vaste ale Sony – Music Unlimited si Video Unlimited. Nu vor lipsi nici un client de Twitter sau un viewer de carti digitale – ebook.

Daca aveti si un PS4 in casa si nu aveti acces la TV-ul la care este conectat, va puteti juca jocuri de PS4 pe PS Vita TV prin streaming. Jocuri de PS Vita va puteti juca pe PS Vita TV in multiplayer prin WiFi Ad-hoc. Ca si colectie de jocuri, toate titlurile pe care le puteti juca in deplasare pe Vita vor putea fi jucate si pe  Vita TV, plus jocurile de PSP si PS One. Singura exceptie o vor constitui acele titluri care necesita obligatoriu interactiunea cu touchscreen-ul din consola portabila a companiei, deoarece pe controller-ul DualShock 3 nu aveti o astfel de zona sensibila la atingere.

Initial, ca o oferta pentru japonezi, PlayStation Vita TV va fi disponibil cu acces la mai multe surse online de continut video incepand cu luna noiembrie a aceastui an. Pretul standard va fi de 99 dolari, iar intr-un pachet cu un controller DualShock 3, plus un card SD de 8GB, va sari pana la 143 dolari.

Nu avem inca informatii legate de disponibilitatea produsului in alte zone decat Japonia, sansele sunt insa ca abia in 2014 sa putem achizitiona acest aparat pe cai oficiale in Europa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele