08 apr. 2013 | 08:30

Solutiile de stocare ultra-rapide vor avea un nou lider, Fusion-io cu ioFX

ACTUALITATE
Solutiile de stocare ultra-rapide vor avea un nou lider, Fusion-io cu ioFX

Cand banii nu sunt o problema sau performanta unei statii grafice este fundamentala, solutia ioFX de la Fusion-io este .

Fusion ioFX HP Workstation

Incadrandu-se detasat in categoria , ci pe banii companiei, solutia de stocare ioFX face pare din seria produselor super-SSD. Acel super din fata clasei se justifica prin faptul ca nu vorbim de un SSD obisnuit care functioneaza pe SATA III, ci de un dispozitiv de stocare ce ocupa un slot PCI Express pentru o rata de transfer care sa-i justifice pretul.

Fusion-io, creatorul acestui produs, nu face de fapt decat sa-si actualizeze un produs care a reusit de anul trecut sa fie un succes remarcabil de piata. Lansat cu un pret de 2500 dolari pentru capacitatea de 460GB, in acest moment, acelasi dispozitiv costa doar 2000 dolari. Reducerea de pret a fost aplicata pentru a preintampina noua serie ioFX, formata din modele cu capacitati de pana la 1,6 TB. In conditiile in care nu vorbim de nici o modificare a dimensiunilor fizice a placii de mai sus, saltul de capacitate este remarcabil. Cel mai trist este ca nu vom afla si saltul de pret aferent acestei noi clase de dispozitive decat la mijlocul verii.

Destinat in mod evident desktop-urilor high end, acest dispozitiv va putea fi achizitionat ca o optiune de stocare in cadrul statiilor grafice de la HP din seria HP Z 420, 620 si 820. Daca performanta noii generatii de placi ioFX va fi similara cu cea a vechii generatii, va puteti astepta la o rata medie de transfer de 1,5 Gigabytes/s.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele