31 mart. 2013 | 10:45

SOC-ul Octa-core Exynos 5 de la Samsung a invatat LTE

ACTUALITATE
SOC-ul Octa-core Exynos 5 de la Samsung a invatat LTE

Printr-un post pe Twitter, oficialii Samsung au confirmat ca Exynos 5, procesorul cu 8 core-uri al companiei, este disponibil si intr-o versiune cu LTE.

exynos 5 octa lte

La anuntul de , un oficial Samsung a mentionat ca urmatorul varf de gama al companiei va veni in doua variante, cu patru sau opt core-uri. Pe langa numarul de nuclee, intre cele doua variante mai existau doua difente. Procesorul quad core era un Snapdragon 600 creat de Qualcomm, in timp ce octa core-ul Exynos 5 era creat de Samsung. In acelasi timp, doar SoC-ul celor de la Qualcomm era capabil de trafic de date in sprectrul la frecvente LTE 4G. Exynos 5-ul se rezuma la HSPA+.

Peste noapte, situatia descrisa mai sus s-a schimbat. Brusc, Exynos 5 a invatat ce inseamna sa lucrezi in format LTE pe un numar de nu mai putin de 20 de benzi. Avand in vedere ca primele smartphone-uri Galaxy S4 nu au ajuns inca la utilizatori, ai fi tentat sa crezi ca din acest moment se vor produce doar modele cu octa core-ul Exynos 5. Din pacate, din motive necunoscute, doar coreenii vor putea profita de noile SoC-uri, probabil din cauza faptului ca gigantul sud-coreean nu poate sa le produca pe cat de repede are nevoie.

In definitiv, se pare ca schimbarile tehnologice nu vor reusi sa inflluenteze modelul de Galaxy S4 care va ajunge in Romania. Nu puteti decat sa sperati ca toate lucrurile vor fi altfel in ceea ce privese urmatorul Galaxy S, al cincilea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele