12 iul. 2013 | 14:39

Sfarsitul unei ere: PCWorld a iesit definitiv din tipar, „acasa”

ACTUALITATE
Sfarsitul unei ere: PCWorld a iesit definitiv din tipar,

 

Revista PCWorld si-a anuntat incetarea aparitiei in format tiparit „acasa”, in Statele Unite.

Revista PCWorld toate numerele

Decizia PCWorld de a ramane exclusiv in mediul digital este simbolica pentru intreaga piata a sistemelor PC, aflata intr-un declin in mod cert ireversibil. Revista, care in anii ’80-’90 era un fel de Gazeta Sporturilor in Romania pentru presa de PC, este retrasa din tipar dupa 30 de ani de aparitie. Harry McCracken, care a lucrat la PCWorld timp de 14 ani (1994 – 2008), vorbeste despre „sfarsitul erei revistelor PC”, in revista Time.

O veste buna este ca publisher-ul IDG nu a mentionat nimic despre vreo concediere. Accentul va fi pus in continuare pe dezvoltarea cat mai buna a site-ului, totusi, probabil ca nu va mai cunoaste niciodata gloria atinsa in anii „de aur” ai PC-ului. Iata si o fotografie publicata in acelasi Time, prin anii 1982-1983, cu Bill Gates vorbind echipei PCWorld despre MS-DOS 2.0. Emblematica poza, nu-i asa?

PCWorld nu se mai tipareste

Oricum, multi sunt probabil socati ca inchiderea revistei in varianta tiparita nu s-a intamplat mai devreme. Altii, mai nostalgici, inca dau vina pe criza financiara care a pus mai intreaga presa mondiala pe butuci. Revista a disparut si din Romania in format tiparit, in urma cu vreo doi ani, daca nu ma insel. Ce-i drept, cu PCWorld, adevarul este ca era de asteptat, avand in vedere realitatile si mai ales perspectivele pietei de computere. Odata cu aparitia tabletelor, a ultrabook-urilor, a telefoanelor inteligente si bune la toate, un computer pe un birou isi va gasi din ce in ce mai putin spatiu.

Revista PCWorld mai apare in format tiparit in unele tari, sustine cateva evenimente in unele parti ale lumii, a fost actualizata si la cateva versiuni de mobil in Statele Unite si Europa, functionand in paralel cu sau exclusiv in mediul online, dupa cum este raportat pe site-ul IDG.