13 sept. 2013 | 20:09

Ricoh Theta 360 – Camera foto cu vedere la 360 de grade

ACTUALITATE
Ricoh Theta 360 - Camera foto cu vedere la 360 de grade

Targurile de genul IFA Berlin sau CeBIT Hanovra ascund o multime de lucruri interesante, care trebuie descoperite cu sau fara ajutorul colegilor de breasla. Theta 360, camera ce fotografiaza la 360 de grade, este una dintre aceasta.

Theta 360

Theta 360 reprezinta o camera foto cu vedere la 360 de grade. Mai bine zis, tehnic avem doua camere foto cu un unghi de 180 de grade pe orizontala si pe verticala. Cele doua camere sunt asezate pe un dispozitiv ce se conecteaza la un iPhone in mod wireless si captureaza imagini sferice. Imbinarea dintre cele doua imagini este aproape perfecta si scoate din imagine chiar si camera foto. Aceasta poate fi asezata pe un trepid, tinuta in mana sau chiar pusa pe masa in mijlocul unei incaperi si setata sa faca imagini de la distanta, cu ajutorul telefonului.

Imaginile facute cu Ricoh Theta 360 pot fi partajate cu usurinta pe mediile sociale prin intermediul unei aplicatii de iOS sau de Windows/Mac. Imaginile pot fi vazute si descarcate pe PC. O aplicatie pentru Android se spune ca va ajunge in Google Play in urmatoarele 3 luni, mai exact pana la sfarsitul anului.

Aplicatia este foarte simplu de utilizat, fara prea multe optiuni, camera find cea care face „lipirea” celor doua imagini. Designul este si el simplu, are doar 3 butoane, unul e pornire, al doilea pentru pornirea wireless-ului si al treilea pentru declansare. Efectul este extrem de placut, imaginile fiind e un detaliu exceptional. Pentru mai multe detalii si pentru imagini la 360 grade, puteti vizita site-ul produsului, pe theta360.com.

Camera Theta 360 are o memorie interna de 4 GB, ce poate sustine pana la 1200 poze, un acumulator ce se incarca rapid de la USB si care rezista aproximativ 200 de imagini si o greutate de doar 95 grame. Dimensiunile sunt foarte reduse, putand incapea cu usurinta in orice buzuar sau bagaj. A

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Ricoh Theta 360/”/]