07 nov. 2013 | 08:45

Reuters ne spune cine vine după Ballmer în funcţia de CEO

ACTUALITATE
Reuters ne spune cine vine după Ballmer în funcţia de CEO

Nu s-a schimbat nimic în legatură cu , rămâne doar să vedem cine vine după Ballmer în înalta funcţie.

Reuters Ballmer Microsoft Stephen Elop Nokia Alan Mulally Ford

Într-un reportaj recent al celor de la ies la iveală câteva nume care i-ar putea urma lui Ballmer în funcţia de CEO al gigantului din Redmond. Au existat multe speculaţii pe acest subiect şi, deşi sursa acestora pare de încredere, trebuie să aveţi în vedere faptul ca orice nu iese din gura unui oficial Microsoft pe acest subiect are statut de zvon.

Printre numele care au figurat pe mai multe liste decât s-ar aştepta cineva, s-au aflat Stephen Elop, actualul Director general Nokia, şi Alan Mulally, CEO-ul companiei americane Ford. Acum a venit rândul publicaţiei franceze Reuters să confirme acelaşi set de informaţii, chiar dacă nu este nimic sigur. Ca un mic detaliu, se pare că lupta pentru titlu nu este chiar pe final. Aceeasi sursă confirmă că lista finală a candidaţilor potriviţi pentru funcţia de CEO include trei candidati interni şi alţi câţiva externi. În condiţiile în care lista iniţială cuprindea nu mai puţin de 40 de persoane, este evident că nu mai avem mult de aşteptat până la un comunicat oficial pe marginea acestui subiect.

Prezenţa pe această listă a lui Stephen Elop nu este deloc o surpriză, însă merită reţinută motivaţia prezenţei lui Mulally pe această listuţă. El a fost responsabil de reînvierea companiei Ford din 2006, până în prezent. În teorie, contractul său la Ford expiră în 2014, un argument în plus că este potrivit postului.

Printre celelalte opţiuni trecute în revistă în acest moment, se numără Tony Bates, fost CEO Skype, şi Satya Nadella, vicepreședinte executiv Cloud and Enterprise în cadrul Microsoft.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele