21 feb. 2013 | 08:00

Qualcomm anunta procesoare Snapdragon low-end

ACTUALITATE
Qualcomm anunta procesoare Snapdragon low-end

Pentru ca piata de smartphone-uri si tablete nu contine doar produse de varf, Qualcomm lanseaza si SoC-uri Snapdragon low-end.

qualcomm snapdragon 400 200 processors official

Snapdragon 400 si 200 sunt cele mai noi SoC-uri create de Qualcomm, doua procesoare mobile pe care producatorul le promoveaza ca fiind perfecte pentru smartphone-urile low-end si mainstream.

Snapdragon 400 include un procesor Krait dual core tactat la 1,7 GHz, un al doilea procesor ARM Cortex-A7 quad core tactat la 1,4 GHz si un GPU Adreno 305. Pentru ca partea de comunicatii a devenit la fel de importanta precum cea de procesoare, noul SoC include suport pentru TDSCDMA, DC-HSPA+(42Mbps), 1x Advanced W+G CDMA, suport pentru Dual Sim si Dual Active. Pe partea de captura, noul procesor se descurca de minune cand vine vorba de o inregistrare foto de pana la 13,5 Megapixeli si video Full HD. In cazul in care sunteti un fan al streaming-ului de continut Wireless, noile procesoare incorporeaza tehnologia universala Miracast.

Snapdragon 200 detine un procesor Quad core ARM Cortex A5 tactat la 1,4 GHz si un GPU Adreno 203. Acest SoC este capabil de redare de continut HD, vine cu GPS, suport pentru LPDDR2 si este compatibil cu senzori foto de maxim 8 megapixeli. Cu doar cateva zile ramase pana la inceperea MWC, sunt mari sanse ca primele implementari ale noilor SoC-uri sa nu intarzie prea mult pe piata.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele