01 oct. 2013 | 12:09

Popularitatea Windows Phone depaseste 10% in cateva tari europene

ACTUALITATE
Popularitatea Windows Phone depaseste 10% in cateva tari europene

In cel mai recent raport al celor de la Kantar, popularitatea incepe sa arate din ce in ce mai bine, mai ales in cateva tari europene.

Windows Phone popularitate Android iOS BlackBerry

Desi mai are mult de dezvoltat pana sa ajunga din urma popularitatea sistemelor de operare Android si incepe sa arate din ce in ce mai bine in ultimele studii realizate vizavi de piata de mobile. In tari precum Franta si Regatul Unit, a depasit deja pragul psihologic de 10 procente cu valori de genul 10,8%, respectiv 12% din piata locala de telefoane. Desi media pe cele mai importante piete europene este de 9,2 procente, aceasta valoare este net superioara celor 5,1 procente de acum un an.

Cum s-a intamplat de fiecare data in ultimii ani, cresterea semnificativa a avut loc pe spatele dezastrului canadian. BlackBerry are in acest moment doar 2,4 procente din piata europeana de telefoane. Pe de alta parte, Android-ul a atins un prag incredibil de 70,1 procente si iOS-ul se situeaza la 16,1%.

Ca o comparatie, in SUA, Apple are o cota de piata mult mai mare, de 39,3 procente. In Japonia, se petrece ceva interesant prin faptul ca atat popularitatea platformei Android cat si a iOS-ului este similara. Valorile de 47,4%, respectiv 48,6% arata tocmai acest lucru.

La capitolul branduri, acesta este primul studiu care confirma faptul ca Samsung poate incepe sa-si faca griji in piata terminalelor cu platforma creata de Google din cauza presiunilor venite de la Sony sau LG.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele