04 mart. 2013 | 10:32

Pantone Pairings: Colectie spectaculoasa de arta in format Instagram

ACTUALITATE
Pantone Pairings: Colectie spectaculoasa de arta in format Instagram

Pentru ca notiunea de arta se schimba, David Schwen a transformat conceptul de mancare postata pe internet prin Pantone Pairings, o colectie impresionanta pe Instagram.

Instagram se pare ca este cea mai recenta forma de defulare a artistilor fotografi care doresc sa-si faca lucrarile populare cat mai rapid, iar David Schwen a apelat la acelasi serviciu pentru a-si posta online o colectie de lucrari. Schwen este un artist cu experienta in ilustratie si un fost director de arta in industria cinematografica.

Pantone Pairing

Avand in vedere ca pozele cu mancare postate online, pe Instagram, Facebook, Twitter sau Pinterest ar trebui sa aiba propria lor retea sociala, Schwen s-a gandit sa reinventeze putin conceptul. Printr-o noua serie de imagini ascunse in spatele tag-ului #pantonepairings, artistul ilustreaza cu o precizie deosebita alegerile pe care le facem zilnic cand vine vorba de combinat mancaruri. Asfel ne aducem aminte de sunca si branza, oua si bacon, macaroane si branza, lapte si prajituri. Cu scopul de a demonstra ca asocierile nu sunt intamplatoare, acelasi David a amplasat fiecare fel de mancare sub forma unui patrat definit cat se poate de bine.

Pantone Pairing

,,Am lipit doua cartoane Pantone pentru a vedea cum arata unul langa altul. Instantaneu m-am gandit la modul in care oamenii imperecheaza felurile de mancare si asta a fost. Pantone Pairings.” Ideea colectiei i-a venit de la doua cartoane cu culori generice Pantone folosite in industria grafica, povesteste artistul.

Credeti ca astfel de initiative vor castiga popularitatea necesara pentru a goli galeriile clasice de arta?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele