14 aug. 2013 | 10:20

Nokia Lumia 520, un smartphone low-cost… pentru demo?

ACTUALITATE
Nokia Lumia 520, un smartphone low-cost... pentru demo?

este o poveste de succes a celor de la Nokia, considerat de multe studii ca fiind cel mai bine vandut smartphone cu Windows Phone 8.

vanzari nokia lumia 520 windows phone 8

Succesul de piata nu se va obtine niciodata cu produse foarte scumpe, mai ales cand este vorba de platforma de mobil de la Microsoft. De cele mai multe ori, produse accesibile precum ajung simultan printre preferintele unui numar impresionant de utilizatori si al unor operatori de telefonie. Acest terminal Nokia a crescut de unul singur cota de piata a platformei la nivel global.

Cei de la Forbes au fost primii care, printr-un reportaj, au anuntat ca respectivul gadget este mult mai popular si decat multe alte smartphone-uri din aceeasi zona de pret. Partea negativa a acestei povesti de succes este ca Nokia insa nu se imbogateste. Desi a vandut cateva milioane de astfel de unitati Lumia 520, marja de profit s-a descoperit a fi infima, foarte apropiata de zero.

Filozofia finlandezilor vizavi de acest aparat a fost simpla: sa dobandeasca o cota de piata cat mai mare, pentru ca odata cu ea va veni increderea operatorilor de a avea pe rafturi mai multe terminale cu Windows Phone 8. Evenimentul s-a produs si chiar si in Romania, unde operatori precum Orange sau Vodafone au inceput sa aiba standuri dedicate cu aparate construite in jurul platformei Microsoft. Doar timpul ne va demonstra daca a fost sau nu o alegere inspirata a celor de la Nokia de a lansa pe piata un produs ieftin din care castigurile financiare sunt infime.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele