16 mai 2013 | 15:00

NEC se apuca de telefoane cu racire pe lichid

ACTUALITATE
NEC se apuca de telefoane cu racire pe lichid

Cand te astepti mai putin, mai apare  un terminal diferit fata de orice altceva ai vazut pana in acel moment, cu Medias X.

NEC NTT DoCoMo Media S racire cu Apa

Indiferent cat de dificil este ca un producator sa reinventeze apa calda intr-un domeniu bombardat de lansari, NEC are un terminal pe cat de spectaculos pe atat de feminin. In imaginea de mai sus este figurat primul smartphone din lume in interiorul caruia activeaza un sistem de racire cu lichid. Desi componentele acestui dispozitiv au mai fost , un Snapdragon 600 quad core s-ar putea sa iasa in fata concurentei in benchmark-uri datorita solutiei de racire performante. Aceasta parte a configuratiei interne tine de un tub incarcat cu lichid de  racire care disperseaza foarte bine caldura si care circula prin interiorul unui radiator din grafit pozitionat pe procesor.

As fi vrut sa afirm ca acest telefon nu este doar un moft, din pacate, tocmai pentru ca sunt convins ca o asemenea configuratie nu are nevoie de aceste componente pretentioase, imi mentin retinerile. Este suficient sa va uitati la restul configuratiei pentru a va da seama ca aceasta asociere de componente nu emana temperaturi ridicate. Construit in jurul sistemului de operare Android 2.2, Medias X de la NEC incorporeaza un ecran de 4,7 inci 720p, conectivitate LTE si un senzor Exmor RS de 13,1 megapixeli.

Incercand sa aduca un argument in plus pentru investitia semnificativa in racire, producatorii din spatele aparatului au facut publica imaginea de mai jos. In cazul in care aceasta va convins, cine stie, poate v-ati gasit smartphone-ul dorit.

mediasx-nec-05-15-13-02

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele