08 sept. 2013 | 00:02

Monitoare LG la IFA 2013 – Calitate versus cantitate

ACTUALITATE
Monitoare LG la IFA 2013 - Calitate versus cantitate

Se pare ca trendul produselor performante si de calitate este in crestere, ma refer aici si la segmentul de monitoare, in special monitoare LG, si mai ales la rezolutia acestora.

IMG_0109

Daca pana acum standardul era de 1920×1080, FullHD, noul trend este de 2560×1080, cu un alt raport al imaginii, desigur, si anume 21:9.

 La standul de la IFA 2013, am vazut monitoare LG care par sa respecte la litera cerintele profesionistilor in domeniu. Segmentul de UltraWide este relativ nou, insa castiga repede teren datorita suprafetei foarte mari de afisare a imaginii. La 2560 pixeli pe orizontala, avem de doua ori rezolutia unui monitor de 19 inci sau cea a unui ecran de laptop standard. Acest lucru inseamna implicit productivitate mai buna, avand in vedere ca mai toate paginile de internet au o rezolutie apropiata de 1024 sau 1280 pixeli. Nu mai vorbim aici de documente, care pot intra usor doua pe ecran si cu o dimensiune a fontului destul de mare pentru a putea fi perfect vizibil.

LG All In ONe Ultra Wide PC

IMG_9980

IMG_9978

Avantaje sunt si la filmele in format 21:9, care sunt de asemenea in numar destul de mare, fiind o preferinta cinematografica a multora dintre noi. Mergand pe aceasta idee, LG are si un All-in-One cu acest format de display, unul care arata si este dotat destul de bine din punct de vedere hardware. Nu ii lispeste nici un TV-Tuner digital.

In primul rand, display-urile prezentate de LG in acest format sunt toate de tip IPS LED si ofera o calitate a imaginii foarte buna. In al doilea rand, toate suporta afisarea in paralel a doua surse de semnal pe acelasi ecran.

LG Profi IPS

LG s-a orientat si catre segmentul profesional al acestui tip de produs si a venit la targ cu modele dedicate. Din punct de vedere realistic, redarea culorilor pe acele monitoare LG era aproape impecabila. Chiar si dupa ce am studiat cu zoom obiectul de alaturi si imaginea de pe monitor, nu am realizat vreo diferenta de culori.

IMG_9960

IMG_9959