05 mart. 2013 | 17:15

Mingile de basket 94fifty vin cu senzori inteligenti

ACTUALITATE
Mingile de basket 94fifty vin cu senzori inteligenti

Pentru ca mingile erau care nu veneau cu senzori, 94fifty si-a propus sa remedieze problema prin niste gadgeturi inteligente.

94fifty Basketball

Desi la prima vedere sa dotezi o minge cu senzori este mai complicat decat un papuc, cei de la 94fifty au gasit solutia.

Un nou tip de mingi de basketball vor putea fi conectate prin Bluetooth la smartphone pentru a transmite informatii pretioase legate de efortul depus in timpul unui meci. Realizate in colaborare cu Spalding, o companie cu vechime in domeniul mingilor, creatiile similare cu cea de mai sus vor fi dotate cu o gramada de senzori pentru a transpune in cifre fiecare dribling sau fiecare aruncare. Informatiile adunate de minge vor fi transmise catre un smartphone ce va afisa numarul de invartiri, arcuirea, viteza aruncarii, viteza driblingului, puterea cu care se realizeaza driblingul si multe altele.

Cu toate ca la prima vedere ar parea superfluu un astfel de volum de date, in momentul in care informatiile sunt analizate si sintetizate s-ar putea chiar sa fie utile celor care vor sa-si imbunatateasca jocul. In plus, in orice moment pot fi afisate pe .

Pentru ca senzorii respectivi au nevoie de energie electrica in interiorul mingii 94fifty, in ecuatie intra si un sistem compatibil Qi pentru incarcare wireless.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele