15 apr. 2013 | 16:05

Microsoft pregateste si el ceasuri inteligente cu Windows

ACTUALITATE
Microsoft pregateste si el ceasuri inteligente cu Windows

Ceasurile de mana inteligente, ultima gaselnita a producatorilor in materie de gadget-uri este un trend pe care il adopta chiar si Microsoft.

microsoft-watch

Eu personal, am incetat sa port un ceas doar pentru scopul de a cunoaste timpul, de la aparitia telefonului mobil. Ma uit de atatea ori la telefon incat e imposibil sa nu stiu timpul in orice moment al zilei, cu o eroare de cateva minute. Desigur, de multe ori esti absorbit de feed-ul de Facebook sau Twitter si nu mai esti atent la ora, insa nu mai consider ceasul decat un accesoriu pe care il asortezi in functie de imbracamintea din ziua respectiva.

Microsoft se pare ca ar intra si el in competitia producatorilor pentru astfel de dispozitive, la fel ca Apple, Google, LG si Samsung. Daca e sa ne luam dupa mentiunile WallStreet Journal, Microsoft este in contact cu o serie de distribuitori pentru a ii fi livrate componennte pentru un astfel de produs. Ce nu poate confirma nimeni este daca acest tip de produs va si vedea lumina zilei, si asta pentru ca nici macar Microsoft nu este de aceasta parere.

Nu zic ca nu ar fi interesant ca si producatorulsa lanseze un astfel de produs, insa sunt destul de scpetic in ceea ce priveste nivelul sau de a intelege ce isi doresc utilizatorii, mai ales dupa discutiile din ultimul an legate de Windows 8 si chiar si de Windows Phone 8. Nu poti crea un produs de acest tip fara sa nu vii si cu un concept nou de interfata si un nou mod de interactiune cu utilizatorul, si de asemenea acest dispozitiv trebuie sa isi gaseasca o necesitate reala in viata de zi cu zi, asta ca sa merite achizitia lui. Ce am vazut pana acum sunt doar dispozitive ce primesc notificari de la smartphone, costa in jur de 150-200 Euro, si pentru multi dintre utilizatori nu reprezinta un gadget tocmai util.