07 mart. 2013 | 11:50

Microsoft plateste o amenda usturatoare Comisiei Europene

ACTUALITATE
Microsoft plateste o amenda usturatoare Comisiei Europene

Pentru ca a Microsoft a neglijat sa ofere utilizatorilor de Windows 7 Service Pack 1 optiunea de a alege un browser, compania americana plateste o amenda generoasa.

microsoft europeancommission amenda

Nu mai putin de  730 milioane dolari este pentru a-i penaliza pe cei de la Microsoft. In 2009, gigantul din Redmond a fost obligat sa ofere utilizatorilor de Windows posibilittea de a alege sa utilizeze un browser dintr-o lista de cateva optiuni. Nu a durat mult si Microsoft a incalcat intelegerea la care a ajuns cu Comisia Europeana, in vederea evitarii monopolului Internet Explorer. Utilizatorii de Windows 7 care faceau update la Service Pack 1 sau care instalau direct Windows 7 cu Service Pack 1 nu mai vedeau sub nici o forma ecranul respectiv cu selectarea browserului de internet.

Pentru ca s-a dovedit ca la mijloc a fost mai degraba rea vointa, decat orice altceva, in urma unui nou proces, Microsot trebuie sa plateasca 730 milioane de dolari. In mod obisnuit astfel de amenzi nu sunt platite niciodata la scurt timp dupa terminarea procesului din cauza optiunilor nelimitate de apel la decizia judecatoreasca. Cu toate ca Microsoft a pretins ca , cineva acolo sus in varful piramidei a constientizat ca vina trebuie asumata. Din aceasta cauza Microsoft a hotarat sa nu faca apel la decizie, ci sa plateasca amenda.

,,Ne asumam intreaga responabilitate pentru eroarea tehnica de la baza acestei probleme si ne-am cerut scuze pentru asta. Am oferit Comisiei Europene un raport complet si candid vizavi de situatie si am urmat cativa pasi pentru a ne intari partea de dezvoltare software. De asemenea, am urmat pasi pentru a evita aceasta gresela sau alta similara, in viitor.

Ramane sa vedem in ce masura cuvintele celor de la Microsoft se vor reflecta in realitate pe termen lung.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele