14 oct. 2013 | 16:10

Microsoft isi asuma vina vizavi de esecul Surface RT

ACTUALITATE
Microsoft isi asuma vina vizavi de esecul Surface RT

Dupa ce a pierdut sute de milioane de dolari pe subiectul , Microsoft constientizeaza confuzia din jurul platformei Windows RT.

fail microsoft surface rt red

Anul trecut, la momentul lansarii tabletei Surface RT, preinstalata cu o iteratie de Windows al carei rol nu era inteles de foarte multi internauti, Microsoft a pierdut bani. Arhitectura ARM combinata cu noul sistem de operare venea cu prea multe semne de intrebare incat sa se reflecte intr-un succes.

,,Credem ca a existat ceva confuzie in piata anul trecut pe marginea diferentelor dintre Surface RT si Surface Pro.” La cateva saptamani dupa anuntul Surface 2, managerul de produs pentru Microsoft Surface, Jack Cowett a facut un lucru foarte interesant. A recunoscut faptul ca greselile gigantului din Redmond au stat la baza insuccesului intampinat de prima tableta dezvoltata in-house a companiei.

,,Vrem sa ajutam utilizatorii pentru a le fi mai usor [sa inteleaga] ca acestea sunt doua produse diferite, gandite pentru doua tipuri de oameni”.

Din pacate, aceste informatii nu inseamna sub nici o forma ca marea masa a utilizatorilor va putea instala aplicatii clasice x86 in interfata desktop din noul Windows.

Windows RT 8.1, desi include Office si alte cateva unelte reale, nu faciliteaza sub nici o forma realizarea de tablete si alte dispozitive cu noul SO. Mai important este faptul ca nici cea mai noua tableta Microsoft nu este o entitate gandita pentru un fenomen cultural. Partea buna? Gigantul a scos RT din materiale promotionale, motiv pentru care achizitiile de tablete ar mai trebui sa urmeze un trend descendent radical diferit in comparatie cu situatia de acum 12 ani.

La ora actuala, cei mai multi producatori de dispozitive portabile refuza sa anunte ceva nou cu Windows RT si sunt mari sanse ca asumarea greselii de mai sus sa nu influenteze in vreun fel nici vanzarile de Surface, nici celelalte tablete cu , Lenovo, Asus sau Samsung.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele