24 feb. 2013 | 08:55

Microsoft hacked – un alt nume mare in seria atacurilor

ACTUALITATE
Microsoft hacked - un alt nume mare in seria atacurilor

Pe langa companii importante precum Facebook sau Apple, a mai aparut un nume mare pe lista victimelor unor infectii cu malware: Microsoft hacked.

Microsoft Java Hack

Intr-un post pe blogul , un mesaj oficial din partea Microsoft a descris in detaliu un atac ce a avut loc asupra unor computere din cadrul companiei, in ultimele saptamani. si Facebook, desfasurat prin intermediul unor infectii cu malware, Micrososft ,,a experimentat recent o  intruziune”. Cele mai vulnerabile se pare ca au fost sistemele din divizia de software pentru Mac a companiei.

,,Nu avem nici o dovada ca datele clientilor ar fi afectate, dar investigatiile noastre se desfasoara in continuare.” Astfel a incercat Matt Thomlinson, General Manager la Trustworthy Computing Security, sa-i linisteasca pe clientii Microsoft.

Cum era de asteptat, atacul a avut la baza aceeasi vulnerabilitate Java exploatata si in atacurile carora le-au cazut victime celelalte companii. Desi Microsoft nu a confirmat ca atacul ar fi provenit de la acelasi website dedicat dezvoltatorilor de aplicatii, iPhoneDevSDK, sunt mari sanse ca acesta sa fie adevarul.

Este cam greu de inteles de ce Microsoft a asteptat atatea zile pana sa faca public atacul. Totusi, mai grav este altceva: nu e deloc exclus ca realizatorii malware-ului sa fi pus mana pe informatii sensibile de pe computerele angajatilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele