03 iun. 2013 | 15:00

Microsoft explica avantajele tabletelor cu Windows cu ajutorul unui site dedicat

ACTUALITATE
Microsoft explica avantajele tabletelor cu Windows cu ajutorul unui site dedicat

Dupa ce a evidentiat printr-un clip beneficiile un tablete cu , Microsoft a construit si un website dedicat acestei activitati.

iPad vs Microsoft Windows RT 8 Tablets

Cu toate ca avem deja pe piata numeroase , acestea nu zboara de pe rafturile magazinelor la fel de repede pe cat si-ar dori producatorii, motiv pentru care Microsoft incepe sa investeasca intens in promovare. Pentru ca cel mai nou iPad este considerat concurentul principal al acestor produse, a fost creat un site prin care puteti vedea ce avantaje ofera tabletele bazate pe Windows in fata creatiei Apple.

Accesand adresa puteti compara un iPad de 64GB cu un ASUS VivoTab Smart, un Dell XPS 10, un HD Envy x2 si un Microsoft Surface RT. Dintre acestea, XPS 10 si Surface RT ruleaza Windows RT si au 32 GB de spatiu, in timp ce VivoTab Smart si HP Envy x2 ruleaza Windows 8 si au 64GB spatiu. Sunt avute in vedere aspecte precum pret, grosime, autonomie, greutate, diagonala, conectica, abilitati de imprimare, spatiu in cloud, conturi de utilizator si multitasking. La prima vedere comparatia este in mare parte corecta, specificatiile avute in vedere fiind reale. Exista totusi doua observatii care trebuie facute, rezolutia de 2048 x 1536 specifica iPad-ului cu Retina Display este mai mare decat a oricarei tablete cu Windows RT sau 8. In al doilea rand, la comparatia suitelor Office, iPad-ul este trecut ca avand doar Microsoft One Note, in timp ce in AppStore, pe langa suita iWork a celor de la Apple, gasiti suite Office complete care lucreaza foarte bine cu documente in format Word, Excel si PowerPoint.

Aceasta campanie vine la cativa ani dupa ce Microsoft lansase campania Laptop Hunter ce viza in mod evident notebook-urile celor de la Apple, demonstrand cate poti cumpara cu pretul unu Macbook Pro. Sunt curios ce ne mai pregateste gigantul din Redmond in speranta de a ne convinge sa renuntam la iPad-uri si sa trecem la Surface. Chiar si Amazon intra destul de agresiv in piata in ultima vreme cu o noua serie de dispozitive ebook reader, sau mai bine zis tablete destinate cititorilor de carti electronice, si la fel ca si Microsoft tinde sa atace concurenta, in cazul de fata fiind vorba de Nook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele