02 nov. 2013 | 09:50

Londra secolului al 17-lea a fost recreata in 3D, in cadrul unei competitii [VIDEO]

ACTUALITATE
Londra secolului al 17-lea a fost recreata in 3D, in cadrul unei competitii [VIDEO]

Capitala Marii Britanii, Londra, a fost recreata in 3D, cu un nivel de detalii impresionant, de catre studentii participanti la o competitie organizata de Crytek, GameCity si British Library.

Londra secolul 17

Competitia poarta numele Off The Map si implica folosirea unor harti si imagini istorice de la biblioteca, pentru a recrea orase sau strazi din trecut. Castigatorii au fost o echipa de sase studenti de la Universitatea De Montfort care a recreat tot peisajul urban arhitectural al Londrei, chiar inainte de focul ce a mistuit multe cladiri cunoscute.

Studentii au denumit echipa Pudding Lane Productions, Pudding Lane fiind strada care se banuieste ca ar fi fost sursa focului ce a mistuit o mare parte din Londra secolul 17. Acestia se afla in anul final si au ca specializare designul jocurilor 3D. Toti isi doresc cariere in acest domeniu, unii in design 3D, altii in concept sau design.

„Ne-am decis sa exploram Londra secolului al 17-lea pentru ca am simtit ca ar avea cel mai mare potential pentru detaliu si diversificare. Ne-a permis sa gandmi proiectul la o scara mult mai larga precum si sa ne luam libertatea de a ne imagina cum arata orasul inainte de foc.” a declarat unul dintre membrii echipei, Luc Fontenoy.

Randarea este incredibil de detaliata si poate concura in mod direct cu alte jocuri de acest gen, realizate de studiouri de renume. Ce este si mai interesant este faptul ca si cladirile, si strazile sunt localizate cu exactitate pe harta, studentii respectand detaliile oferite de catre organizatorii competitiei pentru Londra secolul 17.