25 ian. 2013 | 14:35

Logitech renunta la perifericele pentru console

ACTUALITATE
Logitech renunta la perifericele pentru console

Logitech este unul dintre cei mai mari producatori de periferice, indiferent de categoria de produse care beneficiaza de ele. Ei bine, 2013 vine cu o schimbare importanta pentru companie, intrucat profitul scazut in cel de-al treilea trimestru din anul fiscal 2013 a dus la inchiderea anumitor divizii.

Logitech

GamesIndustry.biz a dezvaluit ca Logitech a micsorat deja productia de telecomenzi si echipamente de supraveghere video, insa alte parti ale companiei vor fi inchise cu totul. Aici intra si perifericele pentru consolele de jocuri, care nu au adus destul profit pentru a justifica continuarea productiei. Aceasta categorie de produse Logitech va fi eliminata pana la sfarsitul anului calendaristic 2013, alaturi de dock-urile cu boxe pentru diverse dispozitive (telefoane, tablete, etc.).

Atentia va fi indreptata acum catre piata de periferice de jocuri pentru PC si mobile. Aceasta piata pare a fi in crestere, daca ar fi sa ne orientam dupa vestile care au venit de la CES 2013 la inceputul lunii. Divizia de periferice pentru console din cadrul Logitech producea in principal gamepad-uri si headset-uri wireless, insa in principal gamerii par sa prefere produsele originale de la Nintendo, Microsoft si Sony.