19 mart. 2013 | 11:50

La urmatorul Google Nexus ar putea colabora Nikon

ACTUALITATE
La urmatorul Google Nexus ar putea colabora Nikon

Aura de nu va fi spulberata prea curand, iar o colaborare dintre Google si Nikon ar amplifica acest sentiment.

nexus 5 nikon

Cu toate ca nu foarte multi dintre voi 4, au inceput deja sa inunde presa de IT. Din ultimul episod al acestui serial de informatii neconfirmate oficial face parte o colaborare dintre Google si Nikon pentru o super camera integrata in urmatorul smartphone al seriei Nexus. Avand in vedere rezonanta puternica pe care o are calitatea dispozitivelor Nikon in industria fotografica, aceasta colaborare ar putea avea niste rezultate spectaculoase.

Camera a inceput sa fie una dintre caracteristicile cele mai importante la un telefon, iar dupa ce Galaxy S4 a ridicat standardul la 13 megapixeli, este imposibil ca Nexus 5 sa nu se afle in aceeasi margine de specificatii. In intarirea acestei prioritati, Vic Gundotra de la Google a scris luna trecuta pe pagina personala de Google+ ca a sa companie si-a propus sa transforme seria Nexus de telefoane in camere incredibile.

In ceea ce priveste restul configuratiei pe care am putea-o intalni intr-un eventual Nexus 5, se zvoneste un ecran Full HD de 5 inci, un procesor quad core Qualcomm SnapDragon 600, 2 GB de memorie RAM si o bateria de batuta in cuie pe valoarea de 3140 mAh. Spatiul de stocare intern va fi limitat la 8 sau 16GB, in timp ce sistemul de operare preinstalat va fi Android 5.0.

Pentru ca Android 5.0 sau Key Lime Pie nu a aparut inca pe programul nici unui eveniment Google din urmatoarele luni, vom mai avea cu siguranta de asteptat pana vom vedea acest ipotetic Nexus 5 transformat in realitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele