06 feb. 2013 | 14:20

Kingston lanseaza noi produse printre care si stick-ul de 1 TB

ACTUALITATE
Kingston lanseaza noi produse printre care si stick-ul de 1 TB

Am mentionat in timpul CES-ului de o anume serie de stick-uri USB 3.0 de la Kingston cu capacitati de 1 TB si 512 GB. Ei bine acestea sunt disponibile si la noi, impreuna cu alte produse.

Kingston HyperX Predator

Modelul se numeste Kingston DataTraveler HyperX Predator si vine in capacitati de 512 GB si 1 TB. Stick-ul functioneaza pe USB 3.0 si pe USB 2.0, are o carcasa metalica si este rezistent la socuri, praf si probabil si umezeala. pentru modelul de 512 GB rpetul este de 4400 Lei, da, echivalentul a 1000 Euro iar cel de 1 TB nu are insa un pret anuntat. Cel mai probabil va fi in jurul sumei de 7000-8000 lei. De mentionat ca cele doua stick-uri contin un controller SSD precum si memorie NAND flash pentru a permite obtinerea vitezelor de 240 MB/s la citire si aproximativ 160 MB/s la scriere. Aceste viteze depind desigur de un sistem bun, ce foloseste un SSD. Daca sunteti curiosi Kingston se lauda ca a vandut deja in romania un astfel de produs, mai exact cel de 512 GB.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Kingston 1 TB/”/]

Pe langa dispozitivul de stocare cu un pret „maricel” am mai putut observa si alte modele de drive-uri USB precum si memoriile din seria Beast, module DDR3 cu viteze de pana la 2400 MHz. Acestea erau instalate intr-o carcasa foarte interesanta de la Lian Li, un producator a caruit afinitate pentru aluminiu este recunoscuta. Carcasa, mai exact, structura metalica, adapostea un sistem IvyBridge cu o placa de baza mini ITX de la Gigabyte, avand totusi o performanta de invidiat pentru dimensiunea acestuia. Acest sistem demonstreaza astfel ca nu ai nevoie de o carcasa cat biroul de inalta, pentru a dietine un sistem performant si de actualitate. Desigur stocarea era realizata pe un SSD Kingston.

Kingston beast Lian Li

Kingston Lian Li 1

Kingston Lian Li 2