02 oct. 2013 | 13:40

iOS 7 vine cu probleme la trimiterea mesajelor in format iMessage

ACTUALITATE
iOS 7 vine cu probleme la trimiterea mesajelor in format iMessage

Dupa mai multe descoperite in , acum aflam ca noul SO vine si cu probleme de functionalitate pe partea de iMessage.

iOS 7 iMessage probleme receptie

Avand un numar mare de posesori de iDevice-uri in anturaj, mesajele in format iMessage au reprezentat una dintre cele mai importante functii introduse in iOS 6. Din pacate, noul iOS 7 reuseste sa defecteze aceasta componenta pentru un numar semnificativ de utilizatori ai platformei.

iMessage este un inlocuitor pentru mesajele clasice, gen WhatsApp, doar ca este integrat la nivelul sistemului de operare, functioneaza doar intre iDevice-uri si nu necesita crearea unui cont suplimentar. Astfel, in momentul in care esti online, trimiti un iMessage unui prieten, iar atunci cand esti offline trimiti un SMS obisnuit aceluiasi prieten. Problema e ca in iOS 7 aceasta functie se reflecta in mesaje netrimise, in esecul terminalului de a trimite SMS-uri in loc mesaje iMessage si, cel mai grav, in mesaje care nu au mai ajuns la destinatie. Toate sesizarile pe marginea acestui subiect au inceput in jurul datei de 18 septembrie, cand s-a lansat noua versiune de iOS.

Odata cu lansarea noului iOS 7.0.2, problemele nu s-au remediat, motiv pentru care nu putem decat se speram ca o eventuala versiune 7.0.3 va indrepta situatia cu mesajele.

Daca sunteti afectati de acest fenomen, o solutie pare a fi sa dezactivati iMessage din meniul de configurari al telefonului, sa resetati parametrii de retea din Settings – General – Reset – Reset Network Settings si sa reactivati iMesage dupa repornirea aparatului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele