29 iun. 2013 | 16:11

Insula parasita din Skyfall, cartografiata in Street View [VIDEO]

ACTUALITATE
Insula parasita din Skyfall, cartografiata in Street View [VIDEO]

Hashima, una dintre cele mai populare insule parasite din ultimii ani, datorita exploziei de curiozitate globala, a ajuns sa fie disponibila pe .

japonia streetview insula pustie update

In anii ’60, o insula aflata la aproximativ 50 de kilometri de peninsula Nagasaki din Japonia gazduia o comunitate de aproximativ 5000 de oameni. Ocupatia lor era exploatarea carbunilor. Pentru ca in 1974 nu a mai fost necesara existenta centrului, toti oamenii au parasit respectivul spatiu.

Dupa ce a aparut in ultimul film din seria James Bond, chiar daca filmul nu a fost efectiv turnat acolo, insula Gunkajima, Hashima sau The Dead Island (Insula Moarta), a reinceput sa fie vizitata. La ora actuala, exista si cateva trasee turistice pentru amatorii de spatii moarte care vor sa vada la prima mana cum poate arata un orasel in paragina. Avand in vedere ca nu exista nici un centru turistic pe insula sau spatiu locuibil, va dati seama ca panorama nu poate sa fie una incarcata de optimism. Cu toate acestea, cei de la Google au simtit nevoia sa imortalizeze locul fostei comunitati japoneze.

Activitatea de cartografiere a intregii zone a durat doar doua ore pentru un singur angajat Google. Desi s-ar putea sa va plictisiti dupa cateva minute de plimbari virtuale, clipul de mai jos care explica s-ar putea sa va convinga sa petreceti un pic mai mult timp pe ,,Insula Moarta”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele