07 sept. 2013 | 02:32

IFA 2013: Nu doar brandurile cunoscute au televizoare 4K

ACTUALITATE
IFA 2013: Nu doar brandurile cunoscute au televizoare 4K

Noua serie de televizoare 4K nu este doar in portofoliul brandurilor cunoscute, cu un renume mondial. Tehnologia este publica si am observat la IFA 2013 mai multe modele ale unor producatori mai putin notorii.

4K TV

Vestel este unul dintre acestia, un producator de altfel destul de cunoscut in mediul de business. Vestel detine in portofoliu televizoare 4K de 65 inci, modele ceva mai discrete decat ale lui Samsung, LG sau Sony, cu o margine destul de subtire si cu o grosime foarte redusa a ecranului. Producatorul turc are si un model de 55 inci cu aceeasi rezolutie si aceleasi specificatii. Televizoarele nu au difuzoare incluse, acestea fiind optionale. Se merge mai mult pe ideea de display-uri de tip comercial sau industrial, pentru aeroporturi, statii de lucru, insa se pot achizitiona si de catre consumatori pentru acasa.

Finlux 4K TV

Finlux, o marca mai cunoscuta la noi pentru produse ieftine, un brand sub care se comercializeaza doar televizoare de 81 cm in hypermarket-urile de la noi, detine si el un model cu o diagonala de 65 inci si rezolutie 4K. Evident, compania nu are doar televizoare 4K, exista de asemenea modele Smart TV de la acelasi producator, televizoare cu rezolutie FullHD si diagonala de pana la 50 inci.

Finlux 84 INch TV

Vestel TV

De la Vestel si Finlux am observat si panouri de 80 inci, panouri formate din unul sau mai multe televizoare cu o rama farte subtire, carcasa metalica si sistem de sustinere pentru perete.

Modelul de 110 inci de la Vestel, de aproximativ 2,8 metri, este cu adevarat impresionant si seamana foarte mult cu varianta UHD de la Samsung. Acestia il promoveaza ca fiind cel mai mare televizor LED din Europa si nu cred ca sunt prea departe de adevar.

Vestel 110 inch TV

TV

Am observat de asemenea pe modelele mai ieftine, precum si tehnologii similare cu cele de la LG, AirMouse, o interfata de utilizare Smart TV foarte ingenioasa, dar si suport pentru aproape toate serviciile de streaming online de continut, instalabile pe aproape orice Smart TV prin intermediul aplicatiilor dedicate.

Sa fiu sincer, interfata de utilizare a Smart TV-urilor Vestel mi s-a parut mult mai ingenioasa si mai simpla de folosit decat cea a producatorilor mari din industrie.

TV Wall