10 mai 2013 | 12:30

Huawei isi incearca norocul cu Windows Phone 8

ACTUALITATE
Huawei isi incearca norocul cu Windows Phone 8

Prin W1, compania chineza isi incearca norocul cu primul sau terminal ce ruleaza Windows Phone 8.

huawei w1 windows phone 8 lansare

Dupa cateva speculatii si promisiuni, ce ruleaza sistemul de operare al celor de la Microsoft. Disponibil pana la sfarsitul lunii in magazinele din SUA si, probabil, in restul lumii, noul W1 vine preinstalat cu WP8.

Huawei W1 vine cu un ecran touchscreen IPS de patru inci protejat cu Gorilla Glass. Procesorul este un dual core tactat la 1,2 GHz, in timp ce camera are un senzor de 5 megapixeli cu autofocus. Bateria  este egala cu 1950 mAh iar spatiul de stocare disponibil din fabrica se limiteaza la 1,7GB. Printre trasaturile promovate pentru noul W1, Huawei a laudat usurinta in utilizare si abilitatea de a facilita accesul rapid la informatiile de care ai nevoie.

,,W1 este un adaos grozav la portofoliul de terminale cu Windows Phone 8 din Statele Unite.” Pentru ca reactiile de bucurie din partea Microsoft nu puteau intarzia foarte mult, Todd Greenberg, General Manager pentru vanzarile diviziei de Windows Phone s-a grabit sa caracterizeze aparatul. Fara un comunicat oficial pe acest subiect, sansele sunt ca W1 sa fie un terminal mainstream cu un pret echivalent apropiat de 1000 de Lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele