04 nov. 2013 | 12:50

Huawei isi aduce aminte de Windows Phone 8 si anunta modelul Ascend W2

ACTUALITATE
Huawei isi aduce aminte de Windows Phone 8 si anunta modelul Ascend W2

Nokia detine aproape toata piata de terminale cu Windows Phone. Totusi, mai e loc,  anunta in aceasta perioada Ascend W2 cu WP8.

lansare windows phone 8 huawei ascend w2

Desi nu este nici pe departe un model ascuns de producatori in laboratoarele de cercetare, este bine de stiut ca pentru fanii platformei Windows Phone 8 a fost anuntata o noua alternativa de la Huawei, cu numele . Astfel, nu doar Nokia, HTC sau Samsung au anuntat modele cu platforma gigantului din Redmond in 2013.

Ascend W2 este un smartphone mainstream dedicat celor care isi doresc ca telefonul sa le complementeze vestimentatia. Inca de la lansare, este disponibil in culorile negru, galben, rosu si albastru. Trecand peste faptul ca nu vine cu o versiune mai recenta de Windows Phone 8, gen GDR2 sau GDR3, in cea ce priveste interiorul, cu siguranta nu este unul rusinos.

Modelul de mai sus este construit in jurul unui panou LCD IPS de 4,3 inci WVGA augmentat prin intermediul tehnologiei proprietare TFT Magic Touch. Aceasta din urma este o tehnologie menita sa faciliteze interactiunea cu ecranul sensibil la atingere folosind manusi. Partea de procesare a lui Ascend W2 este asigurata de o combinatie dintre un Qualcomm Snapdragon dual-core tactat la 1,4 GHz, 512MB RAM si 8GB de memorie interna. Fara a da detalii vizavi de dimensiunea senzorului de captura al camerei, momentan nu stim decat ca este capabil sa faca filme la rezolutie 720p.

Chiar daca nu a fost inca anuntat un pret pentru acest terminal, e foarte probabil sa fie destul de accesibil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele