17 iul. 2013 | 14:40

Google te ajuta sa descoperi Turnul Eiffel intr-un mod unic [VIDEO]

ACTUALITATE
Google te ajuta sa descoperi Turnul Eiffel intr-un mod unic [VIDEO]

Turnul Eiffel este o , iar cei de la Google i-au dedicat o expozitie virtuala spectaculoasa.

Eiffel Tower Google Maps Street View

In cadrul Insitutului Cultural Google cateodata sunt introduse obiective noi ce trebuie studiate prin intermediul unor . Turnul Eiffel reprezinta cea mai noua expozitive.

A fost construit in doi ani, doua luni si cinci zile pentru Expozitia Universala din 1889. Realizat de Gustave Eiffel, turnul a avut ca scop celebrarea a 100 de ani de la Revolutia Franceza. Considerat de multi ca fiind un pas definitoriu al epocii industriale, Turnul Eiffel a devenit intre timp un simbol al Frantei si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale lumii.

Pentru ca nu trebuie sa ratati panorama de la etajele turnului macar o data in viata, cei de la Google au facut un efort sa imortalizeze atmosfera de la 324 metri inaltime. Prin acelasi sistem pe care am ajuns sa-l apreciem la Street View, echipa gigantului din Mountain View va transpune fiecare coltisor al acestui obiectiv turistic mirobolant.

Pe de alta parte, o expozitie nu poate gravita doar in jurul unui tur virtual, de aceea au fost agregate si colectii impresionante de imagini si documente, toate cu scopul de a va oferi cea mai completa lectie de istorie despre Tour Eiffel. Menit sa va trezeasca apetitul de calatorii virtuale, clipul de mai jos face o treaba foarte buna in descrie experienta celor de la Street View.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele