10 mai 2013 | 14:30

Google duce ideea de Timelapse la un nou nivel

ACTUALITATE
Google duce ideea de Timelapse la un nou nivel

Cei de la Google au reusit sa adune imagini din toate colturile lumii din 1984 si pana acum cu unicul scop de a va oferi 28 de ani de  in format .

Google TimeLapse istoric

Cu totii stim ca Google ascunde valori incredibile de date din tot felul de domenii. Pe partea de solutii cartografice nu ne-am fi asteptat insa ca gigantul sa aiba imagini de inalta rezolutie cu planeta noastra incepand cu 1984. Pentru ca acele informatii nu ne-ar fi fost la fel de utile doar ca imagini, pornind de la o versiune de Google Earth putin modificata, Google a creat .

Similar cu fenomenul intalnit in filmele de mare viteza, Timelapse-ul celor de la Google te lasa sa treci prin 28 de ani de imagini cartografice pentru a observa cum globul pamantesc evolueaza si se transforma radical de la un an la altul. Doar asa puteti vedea cum, in cativa ani, orasele se extind, apele se retrag sau ghetarii se topesc. Experienta utilizarii serviciului va va impresina in mod sigur, asa cum putine lucruri au reusit sa o faca in ultimii ani de navigat pe internet.

Proiectul a implicat manipularea a 909 Terrabytes de date pentru a selecta cele mai clare imagini cu fiecare zona a planetei noastre. Rezultatul actual pe care il puteti accesa gratuit online este realizat exclusiv in HTML5 si poate fi vizitat de pe orice dispozitiv la adresa http://earthengine.google.org/timelapse. Per ansamblu, pentru a obtine acest nou serviciu, Google a colaborat cu USGS (United States Geological Survey), NASA si TIME. Cele peste 2 milioane de imagini au fost preluate de la satelitul Landsat, cel mai batran satelit observator care graviteaza in orbita Pamantului.

Columbia_400

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele