07 iun. 2013 | 13:00

Gigabyte face tranzitia la procesoare Intel Haswell pe noile laptop-uri de gaming

ACTUALITATE
Gigabyte face tranzitia la procesoare Intel Haswell pe noile laptop-uri de gaming

Chiar si la cateva zile dupa Computex, companii precum Gigabyte continua ciclul de gaming actualizate.

gigabyte p25w p27k

Cu toate ca din ce in ce mai multe companii incep sa-si actualizeze mai rar , mai ales cand vine vorba de configuratii de gaming, asta nu inseamna ca nu vedem schimbari semnificative la interior.

Gigabyte a anuntat dupa Computex 2013, doi mastodonti impozanti, semiportabili, destinati activitatii de gaming. Este vorba de Gigabyte P27K si P25W. Cel din urma este un notebook construit in jurul unui panou Full HD 1080p de 15,6 inci. Este dotat cu un procesor quad core Intel Core i7 de generatia a patra, in timp ce pe partea de grafica este ajutat de un GPU puternic de la NVIDIA, un GeForce GTX 770M cu 3GB de memorie dedicata. Cantitatea de memorie RAM poate fi configurata pana la 24GB, in timp ce spatiul de stocare este un adevarat spectacol. Practic, pe langa doua SSD-uri de 256GB  in format mSATA, va puteti configura propriul P25W cu doua hard disk-uri de maxim 1TB in RAID. In rest, vorbim de o tastatura luminata, un Blu-ray writer si alte cateva elemente de design care o sa va ingreuneze ghiozdanul cu un total de 3 kilograme. Versiunea mai impozanta, P27K, ascunde un panou cu aceeasi rezolutie Full HD dar de 17 inci. Desi in mare parte ambele modele de laptopuri impart semnificatii similare, exista mici diferente care pentru unii utilizatori s-ar putea sa conteze. Modelul de 17 inci poate fi achzitionat, ca alternativa, cu un GeForce 765M cu 2GB de memorie dedicata. In interior, are spatiu pentru un singur SSD de 256GB iar partea audio este asigurata de un sistem Sound Blaster, in locul unei configuratii Dolby Home Theater. Ca si greutate, versiunea de 17 inci trage acul de la cantar pana la 3,17 kilograme.

Pentru ca pretul este cel care face diferenta de cele mai multe ori, merita sa retineti ca pana la sfarsitul acestei luni veti putea cumpara atat un P25W, cat si un P27K, incepand de la 1300 dolari si mergand pana la 1800 dolari, in cazul configuratiei de varf.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele