20 iun. 2013 | 11:30

Functionalitatea Nvidia CUDA 5.5 este disponibila pe sistemele ARM

ACTUALITATE
Functionalitatea Nvidia CUDA 5.5 este disponibila pe sistemele ARM

Pe langa zvonurile de licentiere ale GPU-urilor Kepler, Nvidia a precizat ca va oferi puterea de procesare CUDA 5.5 si pentru platformele mobile ARM.

nvidia-HQ

Acum programatorii au o platforma robusta pentru a dezvolta aplicatii pentru sisteme x86 si ARM in acelasi timp. Multumita combinatiei dintre SoC-urile ARMsi acceleratoarele CUDA, sistemele mobile pot penetra acum piete cu cerinte foarte mari la capitolul performanta. Asta inseamna ca solutii de tip ARM pot fi folosite in sisteme de securitate, aparare, robotica si cercetare. Mai exact acolo unde se aflau sisteme performante desktop pot fi instalate tablete cu o putere de procesare apropiata care folosesc GPU-ul si nu CPu-ul pentru decodarea informatiilor.

„Inca din 2006 cand dezvoltatorii au inceput sa foloseasca CUDA, GPU-urile au crescut in mod dramatic performantele aplicatiilor pentru sistemele x86. Acum avand suport si pentru sistemele de tip ARM, oferim dezvoltatorilor o flexibilitate foarte mare pentru a adauga accelerarea GPU in aplicatii diverse.” a precizat Ian Buck, general manager GPU Computing Nvidia.

Pe langa adaugarea uneltelor pentru platforma ARM, noile platforme software de dezvoltare suporta functii precum Hyper-Q ce adauga o functionalitate ceruta de sistemele Linux, sau MPI Workload  Prioritization ce reduce timpul de dezvoltare pentru aplicatii de dimensiuni mari oferind posibilitatea codarii si decodarii de informatii ARM pe sisteme x86.

CUDA 5.5 ofera o suita completa de unelte de programare, librarii accelerate GPU si documentatii pentru sistemele x86 si ARM.