09 dec. 2013 | 18:50

FBI-ul admite că poate porni Webcam-ul oricărui PC fără a activa și LED-ul de notificare

ACTUALITATE
FBI-ul admite că poate porni Webcam-ul oricărui PC fără a activa și LED-ul de notificare

Acum câteva zile au apărut o mulțime de materiale în care se menționa capabilitatea FBI-ului de a porni aproape orice webcam fără a activa LED-ul de notificare.

spionarj webcam secutritate

Fostul asistent al diviziei de tehnologie a FBI-ului, Marcus Thomas, a confirmat că agenția are acestă posibilitate de a monitoriza utilizatorii folosind webcam-ul acestora fără notificarea lor. Au existat speculații și zvonuri cum că și NSA este implicat din nou în acest scandal. Pe de altă parte, în urma întâmplărilor de acum câteva luni, NSA-ul va fi o perioadă lungă țapul ispășitor al americanilor, când vine vorba de monitorizare. Totuși, pentru a calma spiritele, Thomas a declarat că tehnologia a fost folosită doar pentru activități de anti0terorism și alte activități de monitorizare a criminalilor periculoși. Este interesant în ce direcții se îndreaptă discuția, și cum lumea uită că astfel de programe există de mai mult de 3 ani, e drept, necesitând un client instalat pe PC-ul care se dorește a fi spionat.

Americanii au o tendință de a se panica când apar discuții de acest nivel, mai ales când vine vorba de drepturile acestora, stabilite desigur prin constituție, însă nu fac legătura între o tehnologie nou apărută și aplicabilitatea acesteia în secnarii similare, de câtre NSA sau FBI în cazul de față. Pe de altă parte sunt sigur că și angajații FBI, tot oameni fiind și ei, au trimis mailuri altor persoane din afara organizației, datorită unor greșeli de tastare.