27 iun. 2013 | 10:00

Facebook si Flipboard ajung pe Windows 8 ca aplicatii oficiale

ACTUALITATE
Facebook si Flipboard ajung pe Windows 8 ca aplicatii oficiale

O parte din handicapul suferit de Windows 8 este legat de lipsa unor aplicatii dedicate optimizate pentru touch de la giganti precum sau Fliboard.

Windows 8 Facebook Flipboard oficial

De pe orice dispozitiv puteti intra pe Facebook iar cei de la Microsoft fac o treaba din ce in ce mai buna in a optimiza aplicatia Facebook pentru Windows Phone 8. Exista totusi o problema. Pana de curand nu exista nici o sansa ca gigantul in socializare sa plece urechea la doleantele gigantului din Redmond. In sfarsit, situatia s-a remediat.

In viitorul apropiat din Windows Store vom putea descarca o aplicatie Facebook realizata de Facebook si o aplicatie dezvoltata de compania omonima. Aparent, cele doua exista deja si au fost dezvaluite initial in cadrul unei sesiuni educative de la conferinta Build. Ulterior, cateva ore mai tarziu, in cadrul unui keynote sustinut de Steve Ballmer, CEO-ul companiei americane a simtit nevoia sa mentioneze prezenta iminenta a celor doua aplicatii in Windows Store. Pentru ca a evitat sa ofere un termen clar de disponibilitate pentru oricare dintre aplicatiile noi, Ballmer ne-a oferit totusi cateva vorbe de duh vizavi de noua aplicatie Facebook.

,,Reteaua sociala s-a concentrat de mult pe conectarea oamenilor indiferent de platforme iar noua aplicatie reprezinta un mod foarte incitant pentru a imbunatati acea viziune.”

In ceea ce priveste agregatorul de  stiri in format de revista digitala, echipa din spatele Flipboard a publicat un post pe blog cu scopul de a descrie principiile care au stat la baza acestei tranzitii catre Windows 8. Aparent, aplicatia va fi ,,creata de la zero pentru noua platforma”. Per ansamblu, momentan nu stim sigur decat ca nu va fi o aplicatie portata de pe iPad, ci va fi o tentativa de a profita la maxim de avantajele oferite de sistemul de operare optimizat pentru touchscreen al Microsoft.

In principiu vom reveni cu alte cateva detalii si opinii, vizavi de cele doua aplicatii atunci cand va fi cazul. Momentan putem afirma fara probleme ca mai sunt cateva luni pana vom vedea o aplicatie Facebook sau Fliboard in Windows Store.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele