12 ian. 2013 | 09:30

Efectele speciale din The Avengers explicate de creatori [VIDEO]

ACTUALITATE
Efectele speciale din The Avengers explicate de creatori [VIDEO]

Pentru a celebra o nominalizare la Oscar pentru efectele speciale din , ILM a publicat un scurt metraj cu modul de realizare al acestora.

Efecte Speciale The Avengers

Efecte speciale The Avengers

este numele unuia dintre cele mai spectaculoase studiouri de efecte speciale din lume. La doar cateva zile dupa ce au fost publicate nominalizarile la Premiile Oscar de anul acesta, de  bucurile ca ultimul film la care a colaborat studioul a primit o nominalizare, ILM a publicat clipul de mai jos. Avand in vedere ca The Avengers a primit nominalizarea in cauza si clipul de mai jos detalieaza efectele speciale din acelasi film.

The Avengers a fost unul dintre cele mai spectaculoase filme ale verii trecute. Cu 29 de recorduri absolute inregistrate pe , ultimul film produs de Marvel, in parte, a fost un succes datorita efectelor speciale. Pentru a detalia cum a fost creat New York-ul de la zero, cum a fost animat costumul lui Iron Man sau cum se transforma Mark Ruffalo in Hulk, ILM a creat un film de aproximativ 4 minute. Pentru a spulbera miturile referitoare la aplicatii create de la zero pentru studiouri gen ILM, in zona de comentarii de pe YouTube, reprezentantii companiei au scris ce folosesc la productie. ILM Zeno este folosit la modelare, Maya pentru animatii si, de cele mai multe ori, Pixar Rederman este folosit pentru randarea proiectelor. Pentru a intelege ca nu totul este creat pe computer, toate cladirile din New York create pe computer folosesc ca si texturi 1800 de imagini panoramice cu cladiri reale.

In categoria efectelor speciale mai sunt nominalizate la Oscar anul acesta . Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele