09 mai 2013 | 11:52

EA are probleme mari cu performanta Nintendo Wii U

ACTUALITATE
EA are probleme mari cu performanta Nintendo Wii U

O serie de jocuri de la EA nu va ajunge in perioada urmatoare pe Nintendo Wii U, dupa ce s-au facut mai multe teste legate de performanta.

Nintendo Wii U Ea games frostbite

Cele mai noi jocuri create de EA Games, mai ales cele gandite sa solicite la maxim configuratia hardware a PC-ului sau a consolei de gaming, sunt realizate pe un singur motor grafic, intitulat Frostbite.

Frostbite a ajuns la a treia generatie si cele mai noi jocuri ale gigantului vor fi construite pe engine-ul Frostbite 3. Optimizat in principiu pentru a-ti lua ochii pe urmatoarele generatii de PlayStation sau XBOX, din pacate, noul motor grafic nu arata la fel de bine pe Nintendo Wii U. Nici macar jocurile realizate pe Frostbite 2 nu se misca asa cum ar trebui pe ultima consola a celor de la Nintendo. ,,Lucrurile nu arata foarte promitator”, motiv pentru care ,,am decis sa nu mergem pe aceasta cale”. Johan Andersson, Director Tehnic al proiectului Frostbite in cadrul EA Dice, a fost si mai radical pe marginea acestui subiect.

Pana la sfarsitul anului, EA planuieste sa lanseze un total de 15 jocuri folosind Frostbite 3. Nici unul dintre ele nu va ajunge in mainile posesorilor de Nintendo Wii U. Printre acestea se numara, Battlefield 4, Star Wars, NFL, Mass Effect. Cu pierderi financiare semnificative inregistrate in ultimele trimestre, numai de asta nu mai aveau nevoie cei de la Nintendo. Pe acest sistem, jocurile nou lansate de EA vor reprezenta motive clare ca utilizatorii sa adopte noul XBOX sau viitorul PS4, in defavoarea primei console din noua generatie: Nintendo Wii U.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele