14 dec. 2013 | 11:53

E-Boda Revo R80 – Pentru că iPad Mini nu funcționează cu Android [REVIEW]

ACTUALITATE
E-Boda Revo R80 - Pentru că iPad Mini nu funcționează cu Android [REVIEW]

E-Boda Revo R80 Fata Conectori

Anul 2013 a fost anul tabletelor de 7 și 8 inci. S-a văzut o creștere semnificativă în procentul produselor de acest gen vândute, dar și în interesul producătorilor și integratorilor de a aduce astfel de produse pe piață. Ceva îmi spune că anul viitor focusul va fi tot pe aceste produse, iar modele precum E-Boda Revo R80, inspirată desigur după iPad Mini, ar putea avea un succes răsunător.

E-Boda Revo R80 are o configurație interesantă și o construcție pe măsura așteptărilor. Vom trece în revistă în cadrul acestui review toate caracteristicile deosebite care ne-au impresionat, precum și elementele mai puțin pozitive ale acestui produs.

Pachet E-Boda Revo R80

E-Boda Revo R80 Cutie Mare

Să începem, așadar, cu începutul. Cutia oferă toate informațiile necesare utilizatorului la capitolul configurație hardware. E-Boda Revo R80 vine de asemenea cu o lună gratuită pe aplicația de TV online, Seenow. Pachetul este destul de complex. Aici găsim încărcătorul la priză, cu o mufă microUSB, ceea ce înseamnă că tableta se poate încărca și la computer. Avem un cablu USB – microUSB, un cablu USB Host, pentru mouse, tastatură sau modem 3G extern, și o pereche de căști. Apreciem faptul că există căști în pachet, personal mi s-au părut foarte slabe ca sunet și construcție, însă reprezintă un bonus. Tot în pachet se află și manualul de utilizare, garanția și o folie pentru ecranul tabletei, folie pe care va trebui să o aplice utilizatorul, nu vine cu instrucțiuni.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/E-boda revo R80 Pachet/”/]

Design și Construcție E-Boda Revo R80

Nu cred că mai este necesar să explic de ce sursa de inspirație pentru designul acestui model este iPad-ul. Personal, iPad Mini mi-a plăcut foarte mult, atât pentru dimensiunile sale, cât și pentru marginile subțiri ale carcasei în partea frontală. Cred că acesta este unul din elementele destul de dorite de consumatori, o ramă cât mai îngustă. De asemenea, construcția metalică a tabletei este un element destul de cerut. Consumatorul își dorește un produs premium, dar dacă se poate la un preț cât mai mic. Din păcate, acest lucru este greu de obținut, iar de aici, tonul discuției în acest capitol devine puțin mai amar.

Capacul tabletei este destul de bine construit la nivelul detaliilor și oferă avantajul că tableta este mai rezistentă și ecranul nu se flexează. Dezavantajul este că, la modelul primit de noi la teste, era probabil cu 0,0x milimetri mai mare decât tableta în sine, ceea ce permite un joc destul de neplăcut al capacului. Acest lucru poate fi observat în imaginea cu camera foto din galerie.

Pe partea frontală, avem ecranul cu margini subțiri de care vorbeam mai devreme și o cameră de 0,3 megapixeli pentru apeluri video. Butoanele de power și volum sunt situate în partea dreaptă, destul de rigide pentru a nu putea fi apăsate din greșeală și totodată ușor de accesat prin poziția lor. Pe aceeași parte există și un slot pentru cardurile microSD, care acoperă complet cardul.

E-Boda Revo R80 Butoane

Conectica este complexă. În partea de sus există un microfon, butonul de reset, portul microHDMI, portul microUSB și jack-ul de căști. Nu există butoane capacitive pe marginea inferioară, fiind disponibile doar cele ale sistemului de operare.

E-Boda Revo R80 Conectori

Pe spate, avem un singur difuzor, a cărui poziție nu este cea mai inspirată. Poate fi acoperit cu mâna dacă ținem tableta pe orizontală pentru vizionarea unui film și, în plus, este destul de slab calitativ. Am simțit nevoia utilizării căștilor și a unui software de amplificare pentru a auzi mai bine detaliile unui clip de pe YouTube.

Galerie Imagini E-Boda Revo R80

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/E-boda Revo R80 Galerie/”/]

Specificații E-Boda Revo R80

[table id=201 /]

Performanță E-Boda Revo R80

Performanța bună la un produs al cărui preț este relativ mic se traduce mai mult într-o fluiditate a meniului și o funcționare relativ ok cu mai multe aplicații deschise. E-boda Revo R80 a reușit să impresioneze la acest capitol. Având în vedere că folosește un procesor diferit față de alternativele sale la același preț și un cip grafic cu 8 nuclee, am reușit să ne jucăm unele dintre cele mai actuale jocuri. Asphalt 8 merge destul de bine, cu un framerate destul de bun, fără artefacte sau fără a se bloca.

Există întârzieri ale meniului, însă acestea sunt acceptate, mai ales că au loc atunci când sunt deschise aplicațiile. Memoria de 1 GB RAM ajută destul de mult la acest capitol. Spațiul de stocare de 8 GB este suficient pentru început, pentru a beneficia de mai mult spațiu de stocare este recomandată achiziționarea unui card microSD, mai ales că acum sunt destul de ieftine. Recomandăm însă un card SDHC Class 10, pentru a putea fi accesat rapid.

Testele efectuate pe acest model prezintă rezultate suficient de bune pentru segmentul ei de preț. În Quadrant am obținut 5042 puncte, iar Antutu dezvăluie un scor de 12991 de puncte. 3DMark Ice storm prezintă un rezultat de 4100 puncte în cazul lui Revo R80. În concluzie, chiar dacă nu ne-a mulțumit la capitolul construcție, pe partea de rezultate sintetice stă destul de bine și o putem recomanda pentru gaming.

Ecran E-Boda Revo R80

E-Boda Revo R80 Ecran Detaliu 1

Ecranul este unul de tip TN. După cum se știe, TN-urile au un timp de răspuns mai bun, însă unghiuri de vizbilitate mai reduse. Astfel, dacă privirea nu cade direct pe tabletă, efectul este destul de neplăcut, iar culorile nu mai au de-a face prea mult cu realitatea. Touchscreen-ul este destul de bine construit și, chiar dacă în lumină se observă delimitările acestuia, acele dungulițe egale ca distanță, suportă până la 5 degete simultan și este destul de responsiv.

Autonomie și Temperaturi E-Boda Revo R80

E-Boda Revo R80 Spate Logo

La acest capitol, din nou, nu stă foarte bine. Mă refer strict la autonomie. Acumulatorul de 3800 mAh rezistă exact cât scrie în specificațiile oficiale, adică 4 ore. Cele 4 ore sunt suficiente de altfel pentru rularea a două filme, sau 4-8 episoade ale unui serial. Aici vorbim de o incarcare completă. În gaming, situația stă puțin mai diferit, în ceva mai puțin de 3 ore bateria fiind epuizată. Pentru o utilizare mixtă, gen vizionare de filme, navigare și ceva browsing, ar trebui să ajungă la puțin peste 5 ore.

Temperatura nu crește semnificativ. Chiar dacă partea din spate este metalică, nu am observat să se încălzească aproape deloc. Cel mai probabil acesta nu este lipit de cipurile interne pentru a oferi un transfer termic de calitate, lucru care se explică și de mișcarea capacului posterior.

Concluzie

E-Boda Revo R80 este un produs interesant, care mai are însă nevoie de îmbunătățiri la mai multe capitole. Performanța este însă peste medie, din acest punct de vedere nu putem decât să ne bucurăm. Prețul acesteia este între 500 și 600 lei, depinzând de magazinul de unde o achizțitionați, iar pentru această sumă, mai mică decât a unui smartphone mediu, este o alegere rezonabilă. Acum, este și la promoție pe site-ul E-Boda.

E-Boda Revo R80 Review