14 sept. 2013 | 23:45

DreamHack Bucuresti 2013, in prima zi de „joaca”

ACTUALITATE
DreamHack Bucuresti 2013, in prima zi de

Ziua intai a evenimentului denumit Dreamhack Bucuresti 2013 a inceput un pic mai greu, la deschiderea programului fiind prezente in fata portilor doar cateva sute de persoane. Probabil ca vremea impreuna cu ora matinala nu i-au lasat pe gamerii ce se joaca pana noaptea tarziu sa isi dezilipeasca prea devreme pleoapele. Undeva dupa orele 10, fluxul participantilor a inceput sa fie mai puternic, holurile Salii Polivalente din Bucuresti fiind din ce in ce mai neincapatoare.

Eveniment Gaming Dreamhack ziua 1

Eveniment Gaming Dreamhack ziua 1

Concursurile de League of Legends, Starcraft 2, Counter Strike, Fifa 2013 se aflau in toi atunci cand, catre orele pranzului, a avut loc o cadere a retelei de internet.  Publicul a fost obligat sa-si indrepte atentia catre standurile bogat garnisite ale producatorilor, integratorilor si furnizorilor de hardware, produse si servicii ce au venit in intampinarea pasionatilor cu  promotii, oferte si o sumedenie de concursuri care mai de care.

La standul Asus, premiul pus la bataie este nici mai mult nici mai putin decat un super laptop de Gaming cu o valoare de peste 6000 lei (daca va grabiti, maine inca mai aveti sanse) si SSD-uri de 240 GB.

In zona centrala a DreamHack Bucuresti 2013, la standul celor de la Mad Catz, publicul putea incerca noile modele de tastaturi modulare Strike 7, Strike 5, dar si modelul nou al gamei, Strike 3, lansata la acest eveniment in premiera, inainte de anuntarea efectiva a disponibilitatii in Romania.

La un alt stand puteau fi admirate perifericele de gaming ale Natec, un producator de periferice polonez ce promite un raport pret-calitate foarte bun si pe care va invit sa le incercati daca veti avea ocazia sa vizitati Dreamhack-ul in cursul zilei de maine.

De asemenea, am avut placerea sa asist, in cadrul DreamHack Bucuresti 2013, la lansarea oficiala a mouse-ului wireless de gaming Logitech G602, singurul mouse de gaming fara fir care garanteaza lipsa oricaror intreruperi (latenta) si o durata de viata a bateriei intr-un regim de gaming continuu de peste 10 zile. Pe tot parcursul zilei, in cadrul standului Logitech concursurile s-au tinut lant, premiile cele mai mici fiind reprezentate de obisnuitele fesuri si tricouri, iar cele mari constand in mousi de gaming performanti Logitech G500s si tastaturi mecanice de ultima ora Logitech G710+.

Printre ceilalti producatori prezenti la eveniment, ii amintim si pe cei de la Maguay, ale caror laptopuri de gaming reprezinta o concurenta aproape serioasa pentru brandurile mai cunoscute. Cei de la Kingston au venit si ei cu un super sistem de gaming ce continea nu mai putin de trei placi video legate impreuna intr-o configuratie de tip SLI.

Surpriza a fost poate una dintre cele mai asteptate console ale momentului pe care nu o voi numi, dar pe care pasionatii de gadget-uri o vor recunoaste cu siguranta. Am reusit cu greu sa o smulg pentru a realiza fotografia de mai jos.

Consola Nvidia Shield

Consola Nvidia Shield

Per total, pe tot parcursul zilei interactiunea producatorilor sau furnizorilor cu utilizatorii si gamerii prezenti a fost excelenta, publicul putand proba toate produsele expuse la standuri sau participa la sesiuni de gaming ad-hoc cu premii in produse IT. Daca nu ati ajuns inca la Dreamhack Bucuresti 2013 si sunteti pasionati de gaming sau de IT, va recomand sa o faceti.

La final, am sa va las sa experimentati foarte pe scurt ceea ce a fost DreamHack 2013, ziua intai.