18 feb. 2013 | 11:31

Destiny, noul proiect Bungie, dezvaluit oficial

ACTUALITATE
Destiny, noul proiect Bungie, dezvaluit oficial

Studioul Bungie a dezvaluit proiectul Destiny. Compania lucreaza impreuna cu Activision la acest concept inca de la terminarea lui Halo: Reach, iar acum a venit momentul sa vedem despre ce este vorba. Cum probabil se astepta toata lumea, noul joc este un shooter la persoana intai, insa asemanarile cu Halo se opresc aici.

Destiny

Bungie a construit Destiny inca de la inceput ca un titlu cu bazele stabilite in online. Desi nu putem vorbi despre un joc MMO in adevaratul sens al cuvantului, intrucat va exista si o campanie care poate fi experimentata fara alti jucatori, universul jocului va fi persistent. Acest lucru inseamna ca salvarile tuturor jucatorilor se vor gasi pe serverele Bungie, iar o conexiune la internet va fi necesara pentru a-l juca. Momentan jocul a fost anuntat pentru Xbox 360 si PlayStation 3, insa studioul a pregatit  Destiny si pentru „urmatoarele platforme”.

Destiny ne va purta cu mult timp in viitorul umanitatii si va incerca sa dezvolte povestea pe parcursul a zece ani. Vorbim despre zece ani reali si nu virtual, in care cu siguranta lumea jocului va evolua. Mediile disponibile pentru explorare vor fi chiar planetele sistemului nostru solar, fiecare dintre acestea beneficiind de un sistem natural simulat, care nu va fi controlat in niciun fel de producatori. Astfel, anumite evenimente vor avea loc fara a fi stabilite in prealabil, iar anumite segmente din joc vor fi unice pentru fiecare jucator in parte.

Momentan am primit doar un mini-documentar in care este explicata lumea jocului, in care nu putem vedea decat cateva secvente de gameplay. Astept cu interes mai multe detalii despre Destiny si sunt curios cum se va face tranzitia la generatia noua de console. Momentan nu a fost anuntata o versiune pentru PC-uri, insa din clipul de mai jos reiese ca va primi o aplicatie de socializare pentru platformele mobile.