11 sept. 2013 | 12:30

Danielle – Un scurt metraj incredibil arata cum imbatranim [VIDEO]

TEHNOLOGIE
Danielle - Un scurt metraj incredibil arata cum imbatranim [VIDEO]

Intr-unul dintre cele mai impresionante filme de pe care le-am vazut vreodata, editorul Anthony Cerniello arata cum imbatranim.

Nu credeam sa mai fiu pe care il pot urmari in orice moment pe YouTube sau Vimeo. Merita vizionat acest scurt metraj de cinci minute, cu numele „Danielle”, realizat de editorul video Anthony Cerniello cu ajutorul fotografului Keith Sichio si al animatorilor Nathan Meier si Edmund Earle.

Desi in ecuatie au intrat si cateva ore de munca in After Efects si 3D Studio Max, as vrea sa nu insist prea mult pe acest aspect al clipului, deoarece este aproape imposibil sa va dati seama de vreun efect special. In definitiv, este vorba de o filmare ce pare facuta in timelapse, cu o prietena a initiatorului proiectului care se numeste, cum altfel, Danielle.

In principiu, ideea de a observa varsta unei persoane este un concept foarte ambiguu. Cu toate ca ridurile sunt un reper important de la o anumita varsta, in realitate intregul asamblu de trasaturi ale fetei umane tradeaza varsta unei persoane. Din acest motiv este si imposibil sa poti mentiona clar ce te-a facut sa crezi ca o persoana are 25, 30 sau 35 de ani. Acesta este conceptul care a stat la baza proiectului de care vorbim, care ne arata cum imbatranim, practic.

Clipul de mai sus surprinde evolutia sau maturizarea fetei unei persoane de la o varsta foarte frageda pana la batranete. Nu a fost vorba de o filmare de cateva zeci de ani redusa la cateva minute, mai degraba priviti acest scurt metraj ca pe un colaj de imagini ale rudelor lui Danielle cu trasaturi comune ale fetei si varste diferite. Pe computer, intr-un mod practic invizibil, au fost aplicate efectele de tranzitie de la o imagine la alta intr-un stil ce pare a fi sinonim cu fenomentul de trecere a anilor.

,,Ideea era ca ceva se intampla, nu poti identifica acel lucru, dar il poti simti, exact ca imbatranirea.” Astfel isi descrie rezultatul final pe Vimeo autorul acestui clip. Daca vreti sa-l vizionati, merita sa va alocati cinci minute din timp pentru a-l vedea de la cap la coada si incercati sa folositi si casti pentru a nu periclita experienta recreata in parte si prin intermediul coloanei sonore.

Danielle scurt metraj imbatranire clip soc

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele