29 nov. 2013 | 15:42

Cum vi se pare ideea unei diete de slăbit cu… microcipuri?

ACTUALITATE
 Cum vi se pare ideea unei diete de slăbit cu... microcipuri?

Totul pare să se tehnologizeze în zilele noastre. În acest trend, apar microcipuri care ar putea fi responsabile de menținerea greutății corporale.

Microcipurile

Într-un viitor teoretic, microcipurile ar putea reprezenta modalitatea de a ne menține greutatea la valori acceptabile, cel puțin așa spun ”băieții și fetele cu halate albe”. Cipul respectiv ar trebui implantat în piele și ar putea verifica în mod constant celulele de grăsime în sânge. Când cineva mănâncă prea mult, eliberează o serie de hormoni ce provoacă sațietatea. Procedura funcționează momentan pe șoriceii de laborator.

Cercetătorii speră ca acest cip să fie disponibil la dimensiunea unei monede și să poată fi implantat, la alegere, sub pielea unei persoane. Acesta conține două gene, una din ele monitorizează nivelul de grăsime din sânge, iar cealaltă eliberează hormonul pentru a provoca sațietatea.

Inventatorul, Martin Fussenegger, spune că respectivele microcipuri ar putea fi programat să rezolve și alte neplăceri. Singura problemă în acest sens este desigur cea religioasă. Acesta ar putea fi și motivul pentru care pot apărea probleme legate de aprobarea acestor cipuri. Vom vedea cum decurg lucrurile pe viitor, un lucru este însă destul de sigur, acest cip va fi probabil cel mai scump și totodată cel mai bine vândut ”medicament”.