21 ian. 2013 | 14:35

Crytek deschide studio nou in Turcia

ACTUALITATE
Crytek deschide studio nou in Turcia

Crytek a anuntat deschiderea unui nou studio, al carui obiectiv va fi dezvoltarea de jocuri free-to-play si online. Acesta este situat in Istanbul, Turcia, tara de origine a fratilor Yerli, proprietarii companiei. 

Crytek Istanbul

Singurul proiect free-to-play pe care Crytek l-a anuntat este Warface, iar o parte din dezvoltarea continutului pentru acest joc pare sa fie transferata in noul studio. De asemenea, reteaua sociala GFACE a companiei, destinata exclusiv gamerilor, va fi dezvoltata in parteneriat cu studioul din Istanbul. Scopul secundar al acestuia va fi de a imbunatati reputatia companiei in Turcia, dar si de a impinge mai departe dezvoltarea de jocuri din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, prin intermediul motorului grafic CryEngine 3.

Pe langa studioul din Istanbul, Crytek mai detine birouri in Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud, Marea Britanie, China si Germania. Cel din urma este studioul care a pornit totul in 1999, cand vratii Avni, Cevat si Faruk Yerli au fondat Crytek in Frankfurt. Avand in vedere ca dupa Crysis 3 noua directie a companiei este sa intre agresiv pe piata free-to-play, se pare ca pietele importante in care acest concept a inceput sa ia amploare sunt in mare parte acoperite.