04 nov. 2013 | 18:06

Cota de piata Android este impresionanta si pare de neclintit

ACTUALITATE
Cota de piata Android este impresionanta si pare de neclintit

In pofida succesului recent al lui Apple cu ultimele doua modele de smartphone-uri, iPhone 5 S si iPhone 5C, Android detine majoritatea pietei. Si inca ce majoritate! Vorbim de o cota de piata Android de 81,3% din segmentul smartphone-urilor.

cota de piata Android

Stategy Analytics sunt cei care au facut calculele respective pentru sfarsitul celui de-al treilea semestru al anului in curs. Android a rupt si din procentul Apple, insa si din cel al lui Blackberry, doi producatori care au avut scaderi semnificative in cota de piata. Windows Phone si-a dublat in mod remarcabil numarul de activari de la an la an, fiind astfel platforma cu cea mai rapida crestere.

Livrarile totale de smartphone-uri in T3 au depasit 251 milioane de unitati, de unde Blackberry detine abia 1%, in scadere de la 4%, iar Apple 13,4%, de la 15,6%. Aceste figuri sunt reprezentative si arata ca Android castiga o popularitate din ce in ce mai mare pe zi ce trece. Faptul ca numarul de smartphone-uri livrate a crescut aproape de doua ori este un lucru incredibil.

Trebuie totusi sa tinem cont si de faptul ca Apple are doar trei modele de telefoane in oferta, momentan, si detine o cota de piata buna. Cele 81,3 procente din cota de piata Android numara toate smartphone-urile tuturor producatorilor din piata, iar diversitatea este mare, de la model, la configuratie, la promotie, etc.

De aici incolo, firmele de cercetare de piata spun ca nu va mai exista o crestere atat de rapida a platformei Android, mai ales pentru ca iPhone 5S beneficiaza de ceva interes de la lansare.