22 nov. 2013 | 13:11

Ce câştigi dacă demontezi un Xbox One?

ACTUALITATE
Ce câştigi dacă demontezi un Xbox One?

Răspunsul la întrebarea din titlu constă în abilitatea de a înlocui fără prea mari probleme . Să vedem și, concret, ce găsești dacă demontezi Xbox One.

ifixit xbox one hard disk test

Nu au trecut decât câteva zile de la momentul în care a ajuns în mâinile primilor jucători din câteva ţări occidentale. Cu toate acestea, cei de la iFixit s-au grăbit să o demonteze, piesă cu piesă, cu scopul de a se lămuri în ceea ce priveşte gradul de uşurinţă în reparare.

Deşi multe detalii care ţin de acest proces laborios al disecării nu ne sunt foarte utile, din când în când se mai strecoară şi câteva particularităţi atrăgătoare. În acest caz, este vorba de hard disk-ul standard SATA II de 2,5 inci, pe care îl găsiţi în interior şi care poate fi schimbat cu uşurinţă pentru unul nou, mai mare şi mai rapid. Similar cu PlayStation, această componentă poate fi înlocuită cu uşurinţă dacă demontezi Xbox One. Spre deosebire de PS4, înlocuirea HDD-ului intern vă costa garanţia aparatului.

Tot la interior găsiţi alte câteva componenete care par că pot fi schimbate manual datorită elementelor standard de conectică. Acesta este un pic computer, până şi conectorul SATA dintre unitatea optică şi placa de bază confirmă acelaşi aspect

Cu o notă de 8 din 10, noul Xbox One este la fel de uşor de reparat în confortul căminului precum recent lansatul PlayStation 4.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele