06 iun. 2013 | 16:57

Canon anuta disponibilitatea obiectivului EF-M

ACTUALITATE
Canon anuta disponibilitatea obiectivului EF-M

Canon a extins gama de obiective Ef-M cu modelul EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, creat special pentru camera foto EOS M, fiind primul obiectiv grand-angular al companiei dotat cu cu Stabilizator Optic de Imagine.

Obiectiv Canon EF-M 3

Camera EOS M, despre care Canon spunea ca vrea aduca puterea DSLR-urilor intr-un corp compact, are acum un obiectiv cu design retractabil, fiind potrivit pentru spatii inguste. Fiind retractabil, acest nou obiectiv isi poate reduce lungimea cu 13 milimetri, iar pentru ajustarea precisa a focusului, atunci cand este nevoie, modelul are integrat un inel manual.

Pentru acoperirea suprafetei optice a fost folosita Super Spectra, care minimizeaza devierile cromatice. Stabilizatorul optic de imagine inclus reduce difuzia pana la minim, corectand nivelul de tremur al aparatului. Tot acest stabilizator permite filmarea clara Full HD, iar tehnologia inclusa, STM, face ca sunetul de focalizare din fundal sa fie suprimat cand filmezi.

Nu am amintit de distanta focala a obiectivului, care este de 11-22 milimetrii, ceea ce aduce un camp vizual deosebit de larg. Distanta minima de focalizare este 0,15m.

Pentru cei care au un EOS M si vor sa foloseasca obiectivul EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, producatorul recomanda un upgrade la firmware, la versiunea 2.0.0 sau la una mai recenta. Deocamdata, pretul nu a fost comunicat.

Obiectiv Canon EF-M 2

Obiectiv Canon EF-M 1