16 sept. 2013 | 11:35

BRAVIA Smart Stick este un nou gadget inteligent de la Sony

ACTUALITATE
BRAVIA Smart Stick este un nou gadget inteligent de la Sony

Sony BRAVIA Smart Stick este un nou stick marca care aduce functionalitatea Google TV pe toate TV-urile companiei lansate anul acesta.

Google TV bravia sony smar stick

Dupa lungi speculatii legate de un concurent pentru din partea celor de la Sony, japonezii au anuntat in sfarsit NSZ-GU1. Acesta este numele de cod pentru gadgetul de mai sus, care va putea fi gasit in magazine sub sigla BRAVIA Smart Stick.

Desi este foarte mic si nu are nevoie de o alimentare suplimentara, deoarece este compatibil cu standardul MHL, spre deosebire de Chromecast, acesta creatie ruleaza o versiune completa de Google TV. Pe langa sistemul de operare se adauga toate aplicatiile proprietare ale celor de la Sony dezvoltate in cei cativa ani de cand putem achizitiona Smart TV-uri ale companiei dotate cu Google TV. Respectiva sigla a gigantului din Mountain View se traduce prin abilitatea de a instala aplicatii din Google Play care ruleaza fara probleme pe televizor. Prezenta unui senzor infrarosu pe marginea gadgetului din imagine insotit de butonul connect se datoreaza includerii in pachet a unei telecomenzi complexe ce include si o tastatura QWERTY pentru o navigare facila pe internet.

Daca doriti foarte tare sa va uitati la serialul preferat si in acelasi timp sa cautati ceva pe Google, prin standardul picture in picture, puteti imparti ecranul TV-ului in doua si BRAVIA Smart Stick va fi responsabil sa va aduca internetul in fereastra din stanga. Avand in vedere ca intreaga functionalitate Smart a unui TV modern va putea fi inlocuita cu acest produs, ramane sa vedem daca Sony va renunta sa mai faca TV-uri inteligente in acelasi format de pana acum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele