23 dec. 2013 | 16:10

BitTorrent Peer-To-Peer Chat este unul dintre puținele care îți protejează idenitatea

ACTUALITATE
BitTorrent Peer-To-Peer Chat este unul dintre puținele care îți protejează idenitatea

BitTorrent Pee-To-Peer Chat este probabil unul dintre foarte puținele programe de comunicare care îți protejează cu adevărat identitatea.

BitTorrent Peer-To-Peer Chat

Problemele legate de intimitatea utilizatorilor au fost în decursul acestui an mai multe ca niciodată. Vinovate se fac desigur dezvăluirile și discuțiile legate de Snowden și NSA. Putem fi siguri de altfel că orice guvern își spionează într-o anumită măsură populația și, probabil, una dintre cele mai simple și economice soluții este interceptarea chat-ului online dintre diverse persoane. Anul acesta au apărut în presă materiale legate de scuritatea slabă a multor dintre marile companii și este de înțeles de ce mulți dintre utilizatori afectați direct sau indirect sunt dispuși să ia anumite măsuri de securitate pentru a prteja acest lucru, care este acum atât de public, intimitatea fiecăruia.

BitTorrent Peer-To-Peer Chat ar putea fi o soluție pentru comunicarea scrisă, intimă. Acesta oferă o soluție de criptare performantă pentru un serviciu simplu de mesagerie. În loc de numele de utilizator se va folosi o pereche de chei criptate, fiind chiar imposibil pentru cineva să îți ghicească identitatea. Securitatea merge la nivelul următor prin folosirea unui sistem numit Hast Tables (DHTs) care este similar tehnologiei folosite în uTorrent. Request-urile de mesaje sunt trimise în siguranță în rețea, nemaifiind nevoie de un server pentru a le centraliza.

Software-ul Peer-To-Peer Chat nu are o dată de lansare însă având în vedere că au fost oferite invitații de test către unor utilizatori mai proeminenți ai rețelei BitTorrent, nu cred că vom mai avea mult de așteptat. Sunt curios cum va funcționa sistemul și care va fi rata de adopție a acestuia.