28 dec. 2013 | 15:30

Battlefield 4 a fost interzis în China

ACTUALITATE
Battlefield 4 a fost interzis în China

Jocul de tip multiplayer, Battlefield 4 a fost interzis în China pentru că ar discredita imaginea tării, prin firul poveștii pe care îl urmează.

battlefield4

Se spune că ministrul chinez vrea ca jocul Battlefield 4 să fie scos de pe rafturile magazinelor cat mai repede posibil, și de asemenea și din oferta distribuitorilor online. Ministrul vrea ca jocul să fie dezinstalat de pe PC-uri și de pe console, declarând-ul acum ilegal.

”Battlefield 4 este acum un joc ilegal, cu conținut ce amenință securitatea națională prin ideea de invazie culturală. Download-urile legate de Battlefield 4, patch-uri, informații, știri, vor fi șterse în următoarele 24 de ore.” a declarat ministrul chinei.

Interdicția vine imediat după update-ul Battlefield 4: China Rising care conținea 4 hărți pe continentul acestei țări, noi vehicule, noi echipamente high-tech și 10 misiuni complet noi. Povestea constă într-un război fictiv cu China pornit de Amiralul Chang care este hotărât să înlăture guvernul actual. În final China și Statele Unite se aliază pentru a înfrânge un inamic comun.

Oficialii declară că acest concept murdărește imaginea chinei și este o formă de invazie culturală. Site-ul chinez de social media, Weibo, cenzurează deja cuvântul ”ZhanDi4” ce înseamnă desigur Battlefield 4.

A fost pornit și un proces în statele unite, unde acționarii EA Games dau în judecată compania pentru faptul că EA a lansat informații false și incomplete legate de acest update, și că nu a prezentat cursul evenimentelor din joc în mod complet înainte de a îl lansa.

După cum se pare și acționarii caută pe cineva să dea vina, mai ales că nici unul probabil nu dorește să fie asociat cu acest scandal, și nu își dorește implicații politice mai ales cu statul chinez.