10 oct. 2013 | 09:00

Apple a anuntat cand vom avea oficial in Romania noul iPhone 5S si 5C

ACTUALITATE
Apple a anuntat cand vom avea oficial in Romania noul iPhone 5S si 5C

Noile si 5C nu a fost lansat initial decat in 11 tari, urmand ca in valul al doilea tari ca Romania sa intre si ele in hora.

iPhone 5S data de lansare si pret in Romania

Desi in timpul evenimentului de lansare pentru si 5C Tim Cook a fost foarte vag cu termenul de lansare, printr-un comunicat oficial, gigantul din Cupertino ne spune foarte clar cand vom vedea mult ravnitele smartphone-uri la operatorii din tara noastra.

In prima etapa de lansare, am vazut cozi de sute de metri la magazinele Apple si la operatori in SUA si alte zece tari. In valul al doilea, care va avea loc pe 25 octombrie, telefoanele vor putea fi achizitionate in Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Indiile Franceze de Vest, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Luxemburg, Macao, Malta, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elvetia, Taiwan si Tailanda. Desi nu am trecut-o unde i-ar fi locul in ordinea alfabetica de mai sus, tot pe 25 octombrie vom putea cumpara un iPhone 5S sau 5C din Romania. Lista se va extinde semnificativ pe 1 noiembrie, cu un alt numar de tari.

La ora actuala, noile iPhone-uri sunt responsabile de cea mai mare lansare de smartphone-uri din istoria producatorului american. iPhone-ul 5S este disponibil in trei variante de culoare argintie, aurie si space gray de 16, 32 si 64 GB. iPhone-ul 5C poate fi achizitionat in cinci culori diferite si doua capacitati, 16 si 32GB.

La momentul redactarii acestui material, pe site-urile Orange, Vodafone si Cosmote nu existau nici un fel de informatii in ceea ce priveste disponibilitatea noilor aparate in oferta. Daca ne gandim ca mai sunt aproximativ doua saptamani pana la lansarea efectiva, este doar o chestiune de timp pana cand vom afla preturile exorbitante la care vom putea cumpara un iPhone 5C si 5S de la operatorii de telefonie autohtoni.

In cazul in care nu ati inteles foarte bine care sunt diferentele dintre iPhone-ul 5 si iPhone-ul 5S, exceptand culorile in plus ale carcasei, preview-ul nostru ar trebui sa va ofere toate informatiile de care aveti nevoie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele