02 iul. 2013 | 12:10

Aplicatia Microsoft OneNote devine mult mai utila pe iOS si Android

ACTUALITATE
Aplicatia Microsoft OneNote devine mult mai utila pe iOS si Android

Functii noi, combinate cu trecerea la o versiune complet gratuita, transforma OneNote intr-una dintre cele mai bune aplicatii de notite.

One note iPad formatare update iOS Android

E interesant de urmarit evolutia aplicatiei , deoarece este greu de crezut cum de Microsoft introduce in mod regulat un amalgam de functii noi, doar ca acum sa renunte la orice posibilitate de a face bani din aplicatie. Daca pana de curand erati limitat la 500 de notite, de acum incolo, fara nici un cost suplimentar, ati scapat de orice limitare. Nici macar nu conteaza daca folositi OneNote pe iOS sau Android.

Cei de la Microsoft au afirmat ca cele doua aplicatii au fost realizate de la zero cu doua scopuri. In primul rand, s-a dorit functionarea fara nici un fel de interventii din partea utilizatorilor a modulului de sincronizare cu SkyDrive. In al doilea rand, partea de luat notite trebuie sa fie perfecta si sa includa aceleasi posibilitati pe fiecare platforma.

De acum nu mai sunteti limitati la un text monocrom. Puteti face tabele, puteti aplica umbre, rame, formatari de text, de aranjament in pagina plus  multe alte chitibusuri. Daca adaugati tag-uri la notite sau asociati URL-uri anumitor cuvinte, instantaneu vor fi sincronizate pe toate dispozitivele voastra in exact acelasi format. Pana si desenele pe care le faceti cu un stylus pe o tableta cu le veti vedea identic pe un iPad. Meniul gen panglica, pe care l-am intalnit de la Office 2007 pe PC si-a gasit acum loc in versiunea de OneNote pentru iPad. Aceasta schimbare va ofera acces facil la mai multe optiuni de aranjare si formatare. Daca va incanta mai mult sa va creati notite cu bife, gen checklist, de acum aveti si aceasta optiune.

Daca sunteti abonati la un serviciu Office 365 sau Microsoft SharePoint, noul OneNote suporta partajarea de documente si prin acele platforme. Aplicatiile de iOS, in format iPad, iPhone/iPod Touch si de Android, pot fi descarcate acum din Google Play si Apple AppStore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele